Rastrošna dožupanica na automobil i mobitel trošila više nego svi drugi dužnosnici zajedno

7

Aktualni sat 17. po redu Županijske skupštine započeo je pitanjem HDZ-ove Nikoline Tonković Čorak o odnosima u Županiji nakon odlaska dožupanice Tomaš iz HDZ-a i navodnom mobbingu kojem je izložena. Tonković je utvrdila kako je postupak Tomaške prevara HDZ-a i birača.

Na pitanje joj je odgovorio župan Milan Kolić.

– Trenutna situacija u koju nas je dovela dožupanica Tomaš je neodgovoran odnos prema stranci i meni osobno. Možda je mobing prema njoj bio primjena Pravilnika o potrošnji i korištenju automobila i mobitela. Dožupanica je za samo pet mjeseci ove godine automobilom napravila više troška nego svi ostali službenici. Samo je mobitela imala tisuću kuna mjesečno, kazao je župan Kolić istaknuvši kako je ograničio telefonske troškove na 400 kuna i troškove automobila na 1500 kilometara mjesečno, računajući udaljenost od mjesta boravka do mjesta rada. Župan se zahvalio ostalim službenicima na trudu, zbog čega se u kabinetu nije osjetio izostanak dožupanice.

Stjepana Ćaćića zanimalo je kako funkcionira ured župana nakon trenutne situacije sa dožupanicom Tomaš, zašto nitko nije došao na sastanak s ministrom rada Mrsićem kad je bio u Gospiću kao i to da je jednom portalu od Županije dodijeljeno 70 tisuća kuna.

Ćaćića je predsjednik skupštine Darko Milinović informirao kako ne postoji ured župana, već Kabinet. Župan Kolić mu je odgovorio kako je portalima plaćano za objavu natječaja, poziva i oglasa, te da novac nikome nije dodijeljen samo tako. Vezano uz dolazak ministra Mrsića župan je istaknuo kako u protekle tri godine ministri nisu posjećivali Gospić, a o tom dolasku nisu bili obaviješteni.

Ivana Bižanovića zanimalo je zašto sportska društva s područja grada Otočca plaćaju 200 tisuća kuna godišnje za korištenje sportske dvorane koja je u vlasništvu Grada Otočca, a škole ne plaćaju najamninu, istaknuvši kako najamnina ide Županiji. Odgovorio mu je župan Kolić koji je rekao kako se takvi prihodi ne uplaćuju županiji već se samo o tome dostavljaju izvješća, te kako će iste ponovno zatražiti.

H.J.