Razrješen slučaj premlaćivanja u Otočcu, akcija „Manje oružja-manje tragedija“ polučila dobre rezultate

0

Djelatnici Policijske uprave ličko-senjske zabilježili su u protekla 24 sata  četiri kaznena djela, tri prometne nesreće i četiri dragovoljne predaje oružja.

Tako su policijski službenici dovršili su kriminalistička istraživanja nad:

-21-godišnjakom iz Drenovog Klanca, grad Otočac, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda. Sumnjiči se da je u nedjelju, 5. studenog, na ulici u Otočcu fizički napao 52-godišnjaka iz Otočca, te mu nanio teške tjelesne ozljede okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

-45-godišnjakom iz Lipovlja, grad Otočac, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u nedjelju u Otočcu prijetio ubojstvom 35-godišnjaku iz Otočca. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

-U razdoblju od 3. do 6. studenog 2017. godine u Kuterevu, nepoznati počinitelj provalio je u osnovnu školu iz koje nije ništa otuđio.

-Noću 4./5. studenog 2017. godine u Vrhovinama nepoznati je lopov iskoristio  odsutnost vlasnika i provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 75-godišnjaka, te će se naknadno da li je što otuđeno.

Dobre vijesti vezane su uz dragovoljnu predaju oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. Jučer su na području Policijske uprave ličko-senjske intenzivirane aktivnosti u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, te je dragovoljno predano:

-u Donjem Lapcu – 36 komada raznog streljiva,

-u Brinju – jedna puška,

-u Senju – 2 bombe i 338 komada komada raznog streljiva,

-u Gospiću – 3 bombe i 1092 komada raznog streljiva.

PULS/L. O.