Razvoj zdravstvenog turizma u Lika Destinaciji

U Rijeci je danas upriličeno potpisivanje Ugovora o suradnji Klastera „Lika Destination“ s klasterom zdravstvenog turizma „Kvarner Health“. Predsjednik Klastera „Lika Destination“ i voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević ovom prigodom je izrazio je zadovoljstvo pokretanjem suradnje u segmentu zdravstvenog turizma koji zbog iznimne čistoće i zdrave prirode kao i hrane u Lika destinaciji, zasigurno ima budućnost. Uz brojne segmente turizma koje Klaster Lika Destination razvija, zdravstveni turizam do sada nije bio zastupljen, a suradnja s kvarnerskim klasterom i područjem koje ima stoljetno iskustvo zdravstvenog turizma samo je početak ove priče.
Predsjednik Klastera „Kvarner Helth doc.dr.sc. Vladimir Mozetič također je istaknuo niz pogodnosti koje će biti moguće ostvariti sinergijskim djelovanjem. Kvarnerska destinacija je osim po ljepoti prepoznatljiva i po suvremenim zdravstvenim sadržajima i uslugama koje produžuju turističku sezonu.
O važnosti ove suradnje u segmentu gastro ponude govorila je voditeljica Klastera „Lika Destination“ Petra Butković istaknuvši mogući plasmana Lika Quality hrane na turističko tržište destinacije Kvarner, što je također podržao i Alfrend Franković, voditelj kvarnerskog klastera. On je naglasio i druge potencijale i dobrobiti buduće suradnje kao što su zajedničko sudjelovanje u EU projektima, zajednički nastup na trzištu i sl.

Projekt INTEGRA Lika 2020, koji je začetnik cjelokupnog razvoja Like i podvelebitskog kraja, današnjim događajem potvrđuje viziju i sustavni rad LAG-a Lika koji je inicijator osnivanja Klastera „Lika Destination“ kao i Zadruge Lika Coop koja će također naći interes u prodaji ličkih proizvoda na kvarnerskom području.

Nastavak ispod oglasa

L.L./L. O.