Reagiranje Darka Nekića na tekst “Nekićev demanti koji to nije”

Poštovani gospodine Uredniče!

Najprije zahvaljujem na brzo objavljenom reagiranju. Moram priznati da to nisam očekivao. U nastavku ovog teksta želim ukazati na neke stvari koje spominjete u svom članku Nekićev demanti koji to nije. Prva je riječ „urota“ koju ja nisam nigdje spomenuo. Spominjao sam samo zlonamjernu analizu Vašeg analitičara ili Vaših analitičara koji se nije (ili nisu) ni potpisali osim inicijalima. Zbog toga sam svoje reagiranje morao uputiti prema Vama. I ostajem kod ocjene o Vašoj analizi. Uostalom, vidljivo je i iz spomenutog članka da se u njemu izborima gotovo i ne bavite. Niste prokomentirali ni jednu činjenicu koju sam ja iznio već prijetite „Nismo pisali (ali hoćemo)“. Ne bojim se ni Vas ni vaših prijetnji. Samo pišite o čemu želite a ja ću Vam veoma rado ustupiti svu dokumentaciju vezanu uz „slučaj Starigrad“ ili bilo koju drugu temu. Pitanje je samo kakve veze ima slučaj Starigrad s izborima za hrvatski parlament i s cjelovitom analizom koju Vi izbjegavate napraviti? To Vi morate odgovoriti svojim čitateljima a ne meni.

Nastavak ispod oglasa

Druga riječ koju nisam upotrijebio je „reket“ . Izgleda da ste se vi sami u njoj prepoznali jer je ja nisam upotrijebio ni spominjao u bilo kojem kontekstu pišući o Vašem portalu. Također Vas nisam uspoređivao sa ostalim portalima pa ni s onim na koji mislite i s kojim ste izgleda opterećeni.

Spominjete i anonimna pisma koja dobivate iz Senja. Samo objavite što god želite a vezano je za moj rad. Dajem Vam odmah odobrenje na neviđeno. Ja sam uvijek svoj posao radio u interesu svih građana Grada Senja i moj posao je pod lupom javnosti i svih službi koji se spomenutom problematikom bave. I ovih se predizbornih i poslijeizbornih dana neke službe s tim bave i to je njihovo potpuno pravo. Kako sam to radio? O tomu su se već nekoliko puta izjašnjavali članovi senjskog HDZ-a i građani Grada Senja. O tomu s kakvim rezultatom pisao sam nešto u svom prethodnom reagiranju. O tomu će se i u budućnosti izjasniti članovi senjskoga HDZ-a i građani Grada Senja koji odlučuju o mojoj političkoj karijeri. A oni sve vide, i to koje su to osobe „pucale visoko a pali nisko“ i tko i koliko radi u interesu Grada Senja i svih njegovih građana. Na sreću Vi nećete o tomu odlučivati.

Zanimljivo je da ste se u navedenom članku dotakli i moga privatnog života iako se nad tim tobože „snebivate“. Već ste se samim ovim činom u njega dirnuli i bilo bi korektno da ste to izostavili iz svog dopisa, ali niste. Moj je privatni život samo moj i moje obitelji i o njemu neće nitko drugi odlučivati. Ja se u Vaš nisam dirao pa nemojte ni vi u moj.

Isto tako se nisam miješao ni u Vaš posao. Iznio sam samo svoje mišljenje s kojim se možete ili ne morate složiti. A činjenica je da stvarate o meni, senjskom HDZ-u i Gradu Senju iskrivljenu sliku. I to činite mišlju, riječju, djelom i propustom. Evo samo jednog primjera: na dan kada se u Senju obilježavala 25. obljetnica senjskog HDZ-a i kada nam je gost bio predsjednik stranke g. Tomislav Karamarko bili ste uredno obaviješteni o tomu. Više portala u Županiji i izvan nje o tomu je opširno pisalo. Na Vašem nije bilo ni jedne jedine riječi. Volio bi da mi odgovorite zašto?

Evo toliko. Nemam više nikakve namjere s Vama polemizirati. Bilo mi je bitno da građani Senja koji čitaju Vaš portal dobiju informaciju koju ste im ovim putem prenijeli i na tomu Vam zahvaljujem.

Upućujem srdačne pozdrave Vama i svim Vašim čitateljima iz danas maglovitog Senja. Naravno, očekujem da i ovaj skromni uradak objavite.

Gradonačelnik Grada Senja i Predsjednik senjskog HDZ-a:

Darko Nekić, prof.