Reagiranje Ivane Tomaš

1

Na adresu portala Lika online stigao je demantij dožupanice Ivane Tomaš na događanja na jučerašnjoj Županijskoj skupštini. U dopisu upućenom medijima dožupanica poziva medije da objave njen osvrt. Iako za svoje tvrdnje nije dostavila dokaze, Lika online objavljuje dio demantija vezanog uz teme objavljene na portalu na jučerašnjoj skupštini.

….najbolja mi je postavka i teza da „trošim novac poreznih obveznika“. Pa što sam ja drugo nego porezni obveznik?! Čije novce troši zamjenik Rukavina koji je volonter, ali ipak vozi službeni auto koji navodno voze i županijske službe u Senju? Pa neka da auto onda njima! Što ga duži na sebi?! Koji su to razlozi i poslovi koje predsjednik skupštine Milinović toliko ima da vozi službeni županijski auto u Gospiću, a za sve poslove koje obavlja izvan Gospića vozi ga vozač županije u službenom BMW-u? Čije on novce troši?! Dajte molim Vas. Prema Poslovniku Županijske skupštine Ličko-senjske županije, članak 22. točno određuje ovlasti i funkciju predsjednika skupštine. Kakve je to poslove on obavljao u Zagrebu svaki tjedan za potrebe županijske skupštine? Neka se provjeri dolazak auta s njim u Zagreb i njegov ulazak u Sabor.Neka se provjere sve dnevnice vozača koji su ga vozili i neka isti taj „službeni“ Župan svima kaže koji su razlozi tolikih putovanja Predsjednika skupštine u Zagreb. Ponavljam opet, neka sa pokažu računi svih mobitela koje županija plaća : i mog, i županovog, i zamjenika Lalića, i predsjednika skupštine Milinovića, i predsjednice Županijskog( sada Gradskog ) izbornog povjerenstva, i svih pročelnika, pa nek se usporede. Nisam ja ta koja pravi račune od 1000 kn, već netko drugi. Naši djelatnici rade na starim računalima, Milinoviću se kupi laptop! A to su samo kapi u moru beneficija koje je župan Milinoviću omogućio. S druge strane i više je nego očito po ponašanju g. Milinovića da je on pobrkao svoje ovlasti s ovlastima Župana, jer se nijedna odluka ne smije donijeti bez njegovog „amena“. I to ponajprije stranački. I tako se vlada već godinama, a sad je ta „strahovlada“ na vrhuncu. Pogledajte tko su predsjednici najviših stranačkih županijskih tijela HDZ-a – redom ljudi iz Gospića, pa je najlogičnije za pretpostaviti da nijedni HDZovci  iz ostalih organizacija nisu dovoljno „podobni“ za to. Ja ne mislim nikoga sazivati, prijetiti ili ne znam na koji sve način utjecati na ikoga. Ako birači i svi žitelji ove županije žele nastaviti  živjeti na taj način, to je njihova volja.

Na skupštini je isto upitano tko laže – ja koja sam rekla da je „jednom portalu“ isplaćeno 70 000 kn do 1.listopada ove godine ili župan koji se o tome ne očituje, odnosno kaže da je ( u množini ) novac dodijeljen „Portalima za objavu natječaja, poziva i oglasa, te da novac nikome nije dodjeljen samo tako“.

Iz Programa javnih potreba vidljivo je koliko su dobili „portali“ i radiji.Dva lokalno bitna radija – Senj i Otočac dobivaju niti 30 000 kn, a za 2016. god predviđeno 20 000 kn, naspram Radio Gospića koji dobiva 320 000 kn! A 70 00 kn je dodijeljeno mimo toga samo jednom portalu s posebne stavke, a to je Lika online. Ako je županija i dalje državna institucija, onda je to lako provjeriti. No s obzirom na ponašanje g.Kolića i g.Milinovića moguće je da se struktura vlasništva promijenila, pa su oni privatizirali županiju. Bit će najbolje to provjeriti pa da otklonimo sumnje.

Nastojala sam ove i brojne druge nesuglasice riješiti mirnim putem, te sam županu uputila službeni dopis na koji se nije očitovao. Nijednu odluku o oduzetim pravima mi nije dostavio. Direktno mi onemogućava da obavljam svoj posao, tako da zaista pričamo o mobingu. Ali Zakon omogućava i pruža „lijek“ i za to.  

Ivana Tomaš