REAGIRANJE Kluba utemeljitelja HDZ-a Ličko – senjske županije i prvog predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Općine Gospić g. Antona Vlainića

5

REAGIRANJE

Kluba utemeljitelja HDZ-a Ličko – senjske županije i prvog predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Općine Gospić  g. Antona Vlainića
na pismo bivšeg člana Hrvatske demokratske zajednice  g. Miroslava Petrya

Poštovani,

tijekom jučerašnjeg dana na nekoliko novinskih i internetskih portala objavljeno je pismo gospodina Miroslava Petrya bivšeg člana HDZ-a iz Gospića vezano uz utemeljenje  Hrvatske demokratske zajednice  na području Gospića i Like.
Ovim putem napominjemo da je Miroslav Petry bivši član HDZ-a, jer je nakon poraza na unutarstranačkim izborima 2000.godine prešao u Hrvatski blok te se kandidirao na izborima 2001.godine na kojima nije uspio prijeći  izborni prag.

Krajem 1989.godine Darko Milinović, koji se u to vrijeme nalazio na odsluženju vojnog roka u bivšoj JNA, kontaktirao je nas nekolicinu iz Gospića koji smo održavali kontakte sa Središnjicom HDZ-a u Zagrebu  (Ivica Čačić, Milan Kolić, Ante Vlainić)  te izrazio želju za učlanjenjem. U to vrijeme u Gospiću još nije bila  formalno osnovana Hrvatska demokratska zajednica, a mi smo mu sugerirali da se ne učlanjuje dok ne odsluži vojni rok jer bi, s obzirom na okolnosti,  tim činom mogao dovesti u pitanje i svoj život.
Međutim,  Darko Milinović se unatoč našim sugestijama u prosincu 1989.godine učlanjuje u HDZ u Zagrebu zajedno sa svojim prijateljima iz Gospića i Like (Joso Vrkljan, Ivica Kušlan, Petar Krmpotić, Milan Kušlan i drugi), te su na njihov zahtjev  prevedeni u svoje matične  ogranke  tijekom njihovih  osnivanja početkom 1990.godine, o čemu postoji  službena stranačka evidencija.
Slijedom gore navedenog,  dr. Darko Milinović neposredno je sudjelovao u  procesima utemeljenja i stvaranja Hrvatske demokratske zajednice na području Gospića i Like.

VEZANO:REAGIRANJE Miroslava Petrya na priopćenje Kluba utemeljitelja HDZ-a LSŽ