REAGIRANJE Miroslava Petrya na priopćenje Kluba utemeljitelja HDZ-a LSŽ

6

Poštovani,

potaknut objavom članka na Vašim stranicama ponovno sam radi neistine prisiljen reagirati na priopćenje Kluba utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije i gdina. Antona Vlainića, te Vas molim da sukladno zakonskim odredbama objavite ovo reagiranje uz napomenu da mi nije cilj medijski se prepucavati s gospodom Vlainić i Čačić, ali sam prisiljen napomenuti da su ili politički nepismeni ili neinformirani, a što proilazi iz neistinito iznesenih navoda i tvrdnji u kojima navode da sam nakon unutarstranačkih izbora 2000. god. prešao u Hrvatski blok, a što i da sam htio nisam mogao učiniti jer se ja ta stranka osnovala 14. rujna 2002. god. odnosno dvije i pol godine kasnije.
Toliku neinformiranost o politici s kojom se bave i pišu na službenom memorandumima, te potpisuju i ovjeravaju s pečatom teško je shvatiti i razumjeti.
Ovim putem informiram javnost da se ja nikada nisam učlanio u stranku Hrvatski blok. Moja malenkost i još 44 osobe su bile kandidati na nezavisnoj listi prilikom održavanja lokalnim izborima 2001. god. za tijelo županiske skupštine Ličko-senjske županije, a svi su bili članovi Udruge za hrvatski identitet i prosperitet odnosno HIP-a.
Napominjem da se radilo o udruzi građana, a ne o političkoj stranci, a koje je predsjednik general hrvatske vojske, prof. dr. Miroslav Tuđman, sin Dr. Franje Tuđmana.
I danas sam ponosan što sam se u tome trenutku svrstao na listu generala Tuđmana, jednako kao što sam ponosan što sam od 1989. god. pa nadalje bio uz njegovog oca Franju.
Te 2001. god., drugi na nezavisnoj listi HIP-a za skupštinu Grada Zagreb je bio današnji potpredsjednik HDZ-a gdin. Andrija Hebrang, a na istima su po cijeloj državi bili istinski tuđmanovci, a sve iz razloga jer je u to vrijeme gdin. Sanader u HDZ-u javno izvršavao detuđmanizaciju stranke.
Na tim lokalnim izborima, a za što sam imao i neslužbene informacije proradio je nedokazivi izborni inženjering na način da su mi osobe s terena javljale da su birački odbori kojih je bilo i jednostranačkih poništavali glasove moje liste, a sve na način da su listiće na kojima je bilo zaokruženo moje ime poništavali zaokruživanjem još jede liste, te je na taj način takav glas bio nevažeći. Lista koje sam bio nositelj odnosno Tuđmanova lista je dobila 1163 glasa ili cca 4,15 % glasova, dok je nevažećih listića bilo 1066 odnosno 3,75 %, a praksa svih dosada održanih izbora je da nevažećih listića bude između 1,5 % do maximalnih 2,5 %. Napominjem da je izbornio prag 5 % gtlasova. Pametnom čovjeku sam ovim podacima dovoljno rekao, a nepametni nikada ništa neće i ne mogu shvatiti.
Gopodo „HDZ-ovci“ doživišmo svi da je na izborima 2011. god. prof. dr. Miroslav Tuđman izabran u Hrvatski sabor i to s liste HDZ-a.
Što se tiče poraza na unutarstranačkim izborima 2000. god. svi Vi znadete da su bili demokratski, ali od strane pojedinaca prljavo i nekorektno odrađeni, a jedna od ucjena u vrijeme održavanja izbora je bila da se odreknem gdina. Vlainića s mjesta tajnika odbora, a koji je danas potpisnik pobijanog reagiranja, te da će u tom slučaju sve biti uredu. Ja po svom moralu nikada nisam htio prihvatiti ucjene iz razloga jer mi je bilo žao čovjeka koji je učestvovao pri osnivanju HDZ-a, ali iz reagiranja koje je potpisao imenovani gospodin uočljivo je da se je isti nažalost spreman odreći istine kako bi i dalje bio tuđa marioneta, a ne čovjek s svojim stavom i mišljenjem.
U reagiranju navodite da Vas je krajem 1989.godine kontaktirao Darko Milinović, koji se u to vrijeme nalazio na odsluženju vojnog roka u bivšoj JNA, odnosno da je kontaktirao Vas nekolicinu iz Gospića koji ste održavali kontakte sa Središnjicom HDZ-a u Zagrebu  (Ivica Čačić, Milan Kolić, Ante Vlainić), te da je izrazio želju za učlanjenjem.
Ovim putem napominjem da u prvom demantu nikoga nisam htio diskreditirati već pluralistički rečeno izvršiti ispravak netočnog navoda koji je iznesao gdin. Darko Milinović, a nažalost sada i na Vaše reagiranje moram izvršiti ispravak netočnog navoda, a sve iz razloga jer se je gdin. Ivica Čačić učlanio u HDZ dana 28. 01. 1990. god., Milana Kolić, današnjeg gradonačelnika Grada Gospića sam osobno učlanio dana 26. 02. 1990. god. u vrijeme kada je radio kao konobar u jednom gospićkom kafiću, dok se gdin. Vlainić učlanio u stranku u prvim mjesecima 1990. god., a iz čega je uočljivo da niste mogli nikoga u to vrijeme kontaktirati jer ni Vi niste bili članovi stranke, a od kada ste postali članovi stranke svakodnevno ste bili na sastancima koje sam osobno ja sazivao.
Ovim putem cijeloj hrvatskoj javnosti iznosim da se je gdin. Darko Milinović učlanio u HDZ dana 04. 04. 1990. god., te da sam mu osobno potpisao njegovu člansku iskaznicu HDZ-a, kao i iskaznice svih članova HDZ-a na području Gospića, pa tako i od gospode koja su uputila reagiranje odnosno od gdina. Vlainića do Čačića, a što lako mogu provjeriti u koliko pogledaju svoje članske iskaznice HDZ-a i utvrde da ih je potpisao Miroslav Petry.
Članske iskaznice sam potpisivao u periodu od 1990. god. do 2000. god., a naknadno su izašle elektronske kartice. U koliko je potrebno sve ove izjave i navode mogu cijeloj hrvatskoj javnosti i dokumentirati.
Ovim putem pred cijelom javnosti pitam potpisnike reagiranja Kluba utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije zašto i dalje ustraju u neistini, a sve iz razloga jer je ista štetna svima.
Ovim putem poručujem gospodi Milinović, Vlainić i Čačić da budu iskreni i pošteni, te da priznaju da su pogriješili.
U reagiranju se spominju i druge osobe koje su se po navodima gospode Vlainića i Čačića učlanile 1989. god. u HDZ u Zagrebu, a među istima i Petra Krmpotića, današnjeg predsjednika gradske organizacije HDZ-a za Grad Gospić. Napominjem da gdina. Krmpotića iznimno cijenim, ali od Vas je krajnje nekorektno da se koristite s tuđim imenima u svrhu potkrepljivanja neistina, a sve iz razloga jer se je gdin. Krmpotić u HDZ učlanio 20. 04. 1990. god. Gospodo Vlainić i Čačić, ovim putem Vas molim da ne diskreditirate mlade osobe.
U reagiranju se također napominje da za članstvo postoji službena stranačka evidencija, a ja Vas ovim putem moram upoznati da kao utemeljitelj stranke i potpisnik svih članskih iskaznica posjedujem adekvatne dokumente iz navedenog razdoblja, te Vas upozoravam da se i dalje ne sramotite i igrate izmišljanjem datuma. Nadalje ovim putem postavljam javno pitanje potpisnicima reagiranja, u koliko navrata su kao utemeljitelji stranke 90.- te godine održali govorta prigodom osnivanja ogranaka i organizacija HDZ-a, a o čemu postoji dokumentacija i VHS snimke?
Na kraju svima poručujem da stanovništvo Like i Gospića nije nepismeno, te da nisu poput potpisnika reagiranja doživjeli kolektivnu amneziju.

U Gospiću, 12. 01. 2012. god.

Miroslav Petry

– prvi predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a za grad Gospić 1990.
– prvi tajnik Općinske organizacije HDZ-a Zajednicu općina Gospić 1990.
– jedan je od utemeljitelja HDZ-a u Lici
– saborski zastupnik HDZ-a u vijeću općina 1990.-1992.
– saborski zastupnik HDZ-a u zastupničkom domu 1995.-2000
– član Glavnog i Središnjeg odbora HDZ-a
– predsjednik u nekoliko navrata županijske organizacije HDZ-a za
Ličko-senjsku županiju
– predsjednik u nekoliko navrata gradske organizacije HDZ-a za Grad Gospić

VEZANO:REAGIRANJE Kluba utemeljitelja HDZ-a Ličko – senjske županije i prvog predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Općine Gospić g. Antona Vlainića