Redovnici i redovnice Gospićko-senjske biskupije proslavili Dan posvećenoga života

U vijećnici Ordinarijata okupilo se sinoć mnoštvo svećenika i časnih sestara gdje su zajedno molili Večernju misu. Predavanje je potom održao gospićko-senjski biskup Križić, osvrćući se na temu „Važna pitanja s obzirom na posvećeni život danas”. Kako je zaključio biskup, „redovnički život je produžetak Isusovog djelovanja. Danas je ne mali broj redovničkih instituta, družbi, redova osuđen na nestanak. Završili su svoje poslanje. Nije pitanje, hoćemo li ostati, pravo pitanje je da iza sebe ostavimo što više blagoslova. Nije naglasak na ono što se radi, nego što jesmo. Pitajmo se do koje smo mjere znak, gdje smo, što smo, kamo idemo? Jesmo li ono što Bog od nas očekuje? Ako se otvorimo Duhu Svetomu, neke stvari ćemo mijenjati”.

Potom su prisutni slavili misu u mjesnoj katedrali, koju je predvodio biskup Križić, a koncelebrirali su tajnik i kancelar Mišel Grgurić, ekonom preč. Nikola Turkalj i redovnici.

Nastavak ispod oglasa

Biskup je na početku predstavio redovnice Srca Isusova koje djeluju u Gospiću i imaju samostan u Otočcu te redovnice milosrdnice koje imaju samostan u Ogulinu. Potom je predstavio franjevce iz Gračaca i jednoga koji djeluje u župi Kompolje te oce karmelićane koji pastoralno djeluju u Gospiću i u nekim susjednim župama. Spomenuo je i sestre karmelićanke koje žive u klauzuri smještene u gospićkom samostanu.

L. O.