Rekordan broj putnih naloga-lažnjaka

Malo je zastudilo pa su se i lopine opustile. Zato su djelatnici PU ličko-senjske imali malo manje krim-posla. Dolijao je jedan pobornik lažnih putnih naloga. Riječ je o 53-godišnjakom iz Splita kojega se sumnjiči se da je u razdoblju od 1. kolovoza 2011. godine do 1. svibnja 2013. godine kao direktor i odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva sa sjedištem u Udbini, ispostavio firmi 117 putnih naloga za izvršena službena putovanja uz koje nije priložio isprave kojima se dokazuju nastali izdaci. Ova „šala“ stajala je to poduzeću, točnije farmu, 338 tisuća i 395 kuna.

Puno bezazlenija lopovija dogodila se u studenome u šumskom predjelu Grabušića, općina Udbina. Netko je posjekao i ukrao 45 stabala bukve u vlasništvu Hrvatskih šuma.

Nastavak ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Podosta se žurilo i pomalo cugalo jer su u tom periodu utvrđena ukupno 42 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najradosniji je bio vozač (48) zatečen u Prizni. Veseljak je „napuhao“ 2,88 g/kg.

Što se narušavanja javnog reda i mira tiče, u Korenici je prekršaj počinjen drskim ponašanjem (tako piše u izvješću PU), fajtali su se dečki na području Otočca, vrijeđali i galamili u dva slučaja u Otočcu i jednom u Gospiću. Puno vike nizašto.

P. U./L.O.