Rezultati humanitarnog koncerta

5

 «Pokret za Otočac» priredio je 15. lipnja 2012. godine humanitarni  koncert pod nazivom «Rokersko srce 3». Nakana nam je bila potaknuti javnost na razmišljanje o tome da u našem okruženju žive djeca s posebnim potrebama, a njihove obitelji su svoj život podredile borbi kako bi ta djeca bila što samostalnija. Zato smo željeli pokrenuti akciju ne bi li se za tu djecu nabavio kombi kako bi ih prevozio u školu i barem jednim dijelom olakšao život toj djeci i njihovim obiteljima.

   Prva dva humanitarna koncerta koja smo organizirali namijenili smo dvjema obiteljima iz Sinca i Švice. Novac koji smo tada prikupili išao je za liječenje Danijela Tonkovića i za poboljšanje uvjeta života obitelji Kostelac koja do tada nije imala osnovne uvjete za život, uz dječaka Nikolu koji je 100% invalid, a njegova starija sestra pohađa  nastavu po posebnom školskom programu. Nakon koncerata javnosti smo prezentirali financijski dio posla, opravdali smo tada svaku uplaćenu lipu. Transparentnost je bila i ostala jedna od naših uzdanica. To činimo i ovom prigodom.

    Mjesec dana prije održavanja humanitarnog koncerta «Rokersko srce 3» uputili smo dopise sa zamolbama za donaciju na 40-ak adresa. Gotovo svi su  obećali pomoći, ali kako nekoliko dana uoči koncerta na posebnom žiro-računu nije bilo uplata podsjetili smo  te ljude kako bi bilo korektno uplatiti barem simboličnu sumu. Putem Internet-portala, plakata, novina i radija  javnost smo upoznali s tim humanitarnim projektom. Na dan koncerta, 15. lipnja na žiro-račun su «sjele» tri uplate: 1500 kuna od Općine Perušić i po 1000 kuna od gospićkog puba «Highlander» i Grada Otočca. Osim ugostitelja g. Majića iz Otočca, hotela «Park», ugostiteljskog obrta „Majsić“, Jamnica, ugostiteljkog obrta „Zvonimir“, obrta „Matej“ i obrta „Semi-graf“ (plakati), DVD Otočac, Komunalac, Jamnica, NK Otočac, OŠ Zrinskih i Frankopana, Gradsko pučko otvoreno sveučilište i tvrtke «Ledeno doba»  koji su nam pomogli svojim uslugama, nitko nam  nije pružio ruku pomoći, a kamo li uplatio neki iznos. Čak smo i meso za lovački gulaš dobili iz Gospića. Kada smo isplatili samo elementarne troškove grupama «Picksibner» i «Adastra» na računu nam je ostalo 140 kuna!!! Na igralištu iza OŠ «Zrinskih i Frankopana» okupilo se 300-njak građana. Od cijelog grada samo su nam oni dali podršku u ovoj humanoj nakani. Držimo da je toga 15. lipnja Otočac pao na ispitu humanosti.

      «Highlander» pub iz Gospića je zimus na građansku inicijativu organizirao humanitarnu večer kako bi se prikupila sredstva za liječenje teško oboljele 4-godišnje djevojčice. Bez uplitanja bilo koga, bez traženja pomoći od bilo koga, građani su  tada sakupili i toj obitelji predali 32 tisuće kuna.

     Bez obzira koju glazbu preferirate bilo je ljudski doći iza škole toga 15. lipnja i svojim dolaskom javno iskazati podršku djeci s posebnim potrebama. U Otočcu se to  dogodilo u gotovo simboličnom obliku. Iz naše Gradske uprave nitko nije došao. A ako i jest, učinio je to nekako potajno, da ga ne vide drugi jer novca imamo za skupe derneke narodnjaka, a djeci s posebnim potrebama ne treba više pomagati. Taj kvazi-silogizam mi iz  «Pokreta za Otočac» jednostavno ne prihvaća.

                                                                              Pokret za Otočac

U Otočcu 6. srpnja 2012.