Rješavanje izazova integracije izbjeglica: Ključna konferencija održava se na Veleučilištu “Nikola Tesla”

Veleučilište “Nikola Tesla” u Gospiću domaćin je konferencije koja okuplja stručnjake iz različitih područja u sklopu partnerskog projekta Veleučilišta sa sveučilištima iz Turske i Grčke.

Sudionici konferencije su predstavnici Policijske uprave Ličko-senjske, Ličko-senjske županije, Grada Gospića, Hrvatskog Crvenog križa u Gospiću, PBZ banke, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Instituta za društveno odgovorno poslovanje, Klaster Lika Destination, Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, te zaposlenici i studenti Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću.

Nastavak ispod oglasa

Središnja tema konferencije tiče se problema prilagodbe izbjeglica i pridošlica na financijski sustav zemlje domaćina. Konferencija teži pronaći rješenja za unaprjeđenje financijske uključenosti ovih skupina, ocijeniti čimbenike koji utječu na njihovu integraciju u financijski sustav, i razmotriti ključne korake potrebne za olakšavanje njihove prilagodbe u društvu i pristup financijskim sredstvima.

Uz financijske aspekte, konferencija će se također baviti širim pitanjima prilagodbe izbjeglica, uključujući njihovu zapošljivost i pristup financijskim sredstvima.

Ova konferencija predstavlja priliku za suradnju i razmjenu ideja među stručnjacima iz različitih disciplina, s ciljem unaprjeđenja uvjeta i mogućnosti za izbjeglice i pridošlice u Hrvatskoj i šire.

L.O.