Sačić: Obistinile su se najcrnje prognoze

0

Izjava generala Željka Sačića:

Nažalost, obistinile su se crne, najcrnje prognoze koje su demantirale izjave pojedinih diplomata o 20% šansi za izricanje presude s kvalifikacijom o udruženom zločinačkom pothvatu.
Apsolutno ne prihvaćamo obrazloženje izrečeno u presudi, gdje se jednoj hrvatskoj legitimnoj oslobodilačkoj akciji, Oluji, pridaje kriminalni značaj u rangu udruženog zločinačkog pothvata. Aktualna hrvatska vlada i prethodne hrvatske vlade, kao i uredi predsjednika Mesića i Josipovića, imaju izvanredno veliku odgovornost i suodgovornost za sukreiranje kriminalizacije Domovinskog rata, što je rezultat njihovog političkog dodvorništva, nesposobnosti, nestručnosti, kao i apsolutne odsutnosti kod svih njih elementarne obveze za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa pred međunarodnim institucijama, pa tako i pred haaškim sudom i tužiteljstvom.

Oglas

Stoga moraju snositi političku i pravnu odgovornost za svoje propuste, osobito Mesić, Bajić, Josipović, Sanaderova i Račanova koalicijska vlada, koji su u najvećoj mjeri kriminalizirali Domovinski rat kršeći pritom elementarna načela Ustavnih zakona o suradnji s haaškim sudom i o Oluji iz 2006.

Samo zrela, odgovorna i odlučna politička akcija može i mora prisiliti Vladu na raspisivanje izbora – rekao je General mr. sci. Željko Sačić.