Šahte u Otočcu potencijalne prijetnje životima

10

Bilo je samo pitanje vremena kada će početi pucati šahte postavljene na cestama u gradu Otočcu. U petak navečer oko 19,00 sati u ul. Kralja Zvonimira, na D50, kod odvojka prema gradskom groblju slučajni je prolaznik uočio puknutu šahtu na cesti te žurno izvijestio policiju.
Koliko je ova slučajnost nevjerovatna govori i podatak da ni jedno vozilo u tom kratkom vremenu nije naišlo čime se izbjegla nesreća koja je mogla završiti tragičnim ishodom.
Građani Otočca već duže vrijeme su iskazivali nezadovoljstvo radovima koji su obavljani na pojedinim dionicama cesta, poglavito zbog problema sa šahtama koje, osim što lupaju i ometaju svakodnevni način života, uništavaju vozila.
I vijećnici Grada Otočca u nekoliko su navrata upozoravali na ove probleme i tražili njihovo što hitnije rješavanje. Negdje su se problemi otklonili a negdje su ostali. Svjedoci smo brojnih šahti u Gradu Otočcu za čiju se ispravnost odnosno kvalitetu sa pravom sumnja. Grad Otočac postao je Grad šahti, Grad u kojem odzvanja glazba udaraca poklopaca od šahti, što ne samo da remeti mir, nego je postalo upitno kolika je sigurnost prometovati određenim cestama u ovom Gradu.
Htjeli mi to javno reći ili ne, na cestama u Gradu Otočcu smrt vreba, i pitanje je samo vremena kad će se dogoditi zlo, nesreća u kojoj će poginuti ili ostati invalid nečiji otac ili dijete. Ono što je u cijeloj ovoj priči začuđujuće je podatak da svi znaju o kojim je problemima riječ ali ih nitko sustavno i kvalitetno ne rješava.
Tko je odgovoran za ove propuste, i tko će odgovarati kada se tragedija dogodi zasigurno da je jedno od najbitnijih pitanja ali isto tako stanovnike Otočca zanima do kada će Grad Otočac biti Grad nekvalitetno postavljenih šahti od kojih prijeti opasnost ?! Ovo je tek jedan od problema u Gradu Otočcu o kojima se šuti a koji “bodu u oči”, i tek dio onoga što neki misle da se ne zna i što se nevješto pokušava sakriti od javnosti.
Dražen Prša