Sambastico – manifestacija kakvu samo Senj ima

0

Atraktivna i nesvakidašnja ljetna turistička manifestacija, koja se svake godine održava u Senju –  Sambastico 2012., proteklih je dana rasplesala uskočki karnevalski grad.
Na 4. samba festivalu sudjelovali su „Samba ispod volte“ iz Senja, „Banda Berimbau“ iz Italije, „Houba sambarock“ iz Francuske, „Samba Quilombo“, „La banda“ i „Vento sul“ iz Austrije, „Bloco de Budapest“ iz Mađarske, „La garto“ iz Zagreba, „Bateria Z“ iz Njemačke, Udruga Zumba i „Academioa de Capoeria“ iz Rijeke.
Sviralo se i plesalo u svim dijelovima Senja – na plažama, po ulicama i trgovima, kafićima te na „službenoj pozornici“, na glavnom gradskom trgu Cilnica.
Dan nakon otvorenja samba baterie nastupile su i na Rajskoj plaži u Loparu i tamo su prenijele dio senjskog samba ugođaja.
Osim Grada Senja pokrovitelj ovogodišnjeg Sambastica je i Općina Lopar, senjska Turistička zajednica kao i Turistička zajednica Lopara, a najzaslužnija za uspješnu organizaciju ovog spektakla je kao i svake godine senjska „Samba ispod volte“, prva samba bateria u Hrvatskoj.

A.P.

Oglas