Sastanak o unaprjeđenju cestovne infrastrukture u Novalji: najavljeni novi projekti i radovi

0

Gradonačelnik Grada Novalje, Ivan Dabo, danas je bio domaćin radnog sastanka sa direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i ravnateljem Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije, Lukom Matijevićem. Sastanak, održan u prostorijama Gradske uprave, bio je posvećen unaprjeđenju cestovne infrastrukture na području Novalje.

Jedan od najvažnijih tema sastanka bila je izgradnja rotora na južnom ulazu u grad. Za ovaj projekt uskoro se očekuje izdavanje građevinske dozvole, a sudionici sastanka su zaključili da će uskoro biti raspisan i natječaj za izvođenje radova.

Oglas

Osim toga, planira se raspisivanje natječaja za radove na rekonstrukciji križanja DC106-poduzetnička zona Prozor-Zaglava do kraja godine. “Dobili smo lokacijske dozvole za projekte rotora Zrće-Gajac-Katarelac i rotor Caska, kao i nogostup uz DC106,” izjavili su iz Grada Novalje.

Prema najavama, radovi na navedenim rotorima će početi čim budu dobivene građevinske dozvole, a očekuje se da će biti završeni do početka sljedeće turističke sezone.

Sastanak je bio prilika za istaknuti značaj suradnje između Grada Novalje, Hrvatskih cesta i Županijske uprave za ceste u cilju poboljšanja uvjeta prometovanja i sigurnosti svih sudionika u prometu.

L.O.