Sastanak sa Povjerenikom o problemima povlačenja EU sredstava u iznosu od 250 milijuna kuna

Jučer je u Kabinetu župana održan sastanak sa Povjerenikom za Županijsku skupštinu gosp. Budimirom Peranićem, na sastanku su nazočili župan dr. Darko Milinović i svi pročelnici Ličko-senjske županije. Župan je zajedno sa pročelnicima izvijestio povjerenika gosp. Peranića o trenutnim poteškoćama te velikim mogućnostima problema sa povlačenjem bespovratnih EU sredstava.

 

Nastavak ispod oglasa

LIRA upozorila – možemo izgubiti 250 milijuna kuna?

Na sastanku je nazočila i ravnateljica LIRA-e gđa Martina Šuper Štampar koja je također izvijestila Župana i Povjerenika o velikim problemima povlačenja EU sredstava a među njima je jedan međunarodni projekt koji se tiče razvoja kontinentalnog turizma.

Zbog kojeg bi moglo doći do međunarodnih problema sa Italijom. Ali ukoliko se povučemo iz projekta  zbog ne donošenja proračuna bez istog ostaju Primorsko-goranska županija i Sveučilište u Zadru te Razvojna agencija Karlovačke županije te devet partnera iz Italije s kojima smo zajedno u projektu. Ravnateljica je izvijestila kako se radi o sredstvima oko 250 milijuna kuna s pozicija LIRA-e.

  Izgubljeno 27 milijuna kuna

Dvije godine ne možemo na sljedeći natječaj

Aplikacije za natječaje bespovratnih EU sredstava slijede u mjesecu veljači. Tu se najvjerojatnije neće moći prijaviti Strukovna škola Gospić sa 17,9 milijuna kuna, Dom zdravlja Otočac sa 7 milijuna kuna te Dom zdravljaKorenica sa 2,4 milijuna kuna što znači da sljedeće dvije godine neće moći povući nepovratna EU sredstva.

Kabinet župana