Savjetovanje o novim trendovima

0
Foto:N.Mraović

Zadnjeg dana ovoga mjeseca zakazano je održavanje Regionalnog foruma obiteljskog smještaja za regiju Lika – Karlovac. Održat će se u kongresnoj dvorani hotela Jezero, u NP Plitvička jezera s početkom u 11 sati. Organizator ovoga skupa je Sekcija zajednice obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore za regiju Lika – Karlovac, koja djeluje pri ŽK Otočac, u suradnji sa Sektorom za turizam HGK i NP Plitvička jezera.
Cilj Regionalnog foruma je okupiti vlasnike, pružatelje ugostiteljskih usluga u sobama, apartmanima, kućama za odmor i kampovima, te u pansionima i seoskim domaćinstvima. Prema najavama organizatora ovaj skup trebao bi biti zanimljiv svim mikro i malim poduzetnicima koji prate aktualne promjene i trendove u obiteljskom smještaju. Potreba za održavanjem Foruma proizašla je iz stalne potrebe za skretanjem pozornosti na turističke mogućnosti Ličko-senjske i Karlovačke županije. Kao važan segment turističke djelatnosti svakako je i marketing kojim će se promicati turistički potencijali, te omogućiti razvoj selektivnih oblika turizma, razmjenu informacija i upoznavanje potencijalnih partnera, informiranost o zakonskim i podzakonskim promjenama i novostima, mogućnost rada i samopromocije na društvenim mrežama, inovativna rješenjima važna za uspješno vođenje obiteljskog smještaja te povezivanje privatnog i javnog sektora, a sve s ciljem kvalitetne promidžbe i brandiranja destinacije.
Znakovito je da se ovaj skup događa u NP Plitvička jezera, perjanici hrvatskog kontinentalnog turizma. Uz stalni porast broja posjetitelja nacionalnog parka, svakako ide i podatak da se u Općini Plitvička jezera iznajmljivanjem soba bavi 308 domaćinstava, koja pružaju 2200 postelja.

M. S.