Saznajte kako digitalnim marketingom unaprijediti poslovanje

Krešimir Koružnjak, jedan je od stručnih predavača na projektu „Poslovni uzlet“ kojeg Poslovni dnevnik organizira već drugu godinu zaredom u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta. Koružnjak je specijalist za internetski marketing, a na Poslovnom uzletu grada Gospića održat će edukaciju o osnovama digitalnog marketinga.

Kada je pitanje o budžetu koji je potrebno izdvojiti da bi nam kampanje bile uspješne, bilo da je riječ o oglašavanju na Googleu ili Facebooku, važno nam je prvo odrediti cilj koji želimo postići oglašavanjem.  Kako kaže Krešimir Koružnjak, od ciljane dobiti koju želimo ostvariti oglašavanjem u prosjeku se odvaja 8 – 10 posto za oglašavanje i to predstavlja naš budžet.

Nastavak ispod oglasa

˝Važni čimbenici kod određivanja budžeta su i naša konkurencija, jedinstvenost našeg proizvoda ili usluge na tržištu i vrijeme u kojem želimo postići rezultate. Za uspješnost kampanja na obje platforme više utječe kvaliteta izrade i sadržaj naših oglasa od novca koji smo spremni potrošiti na oglašavanje. Stručna osoba će maksimalno iskoristiti budžet što u konačnici utječe na pozitivan povrat koji ostvarujemo ulaganjem u digitalni marketing˝, kaže Koružnjak.

Koružnjak će na Poslovnom uzletu grada Gospića 1. listopada 2015. u Kulturnom centru Gospić održati besplatnu edukaciju na temu „Osvojite tržište učinkovitim i povoljnim oglašavanjem na Googleu i Facebooku“. Iako su edukacije besplatne, zbog ograničenog broja mjesta, nužno je napraviti on line prijavu kako biste rezervirali svoje mjesto u dvorani.

Koružnjak napominje i kako je prilikom izrade online kampanja potrebno obratiti posebnu pozornost na određivanje naše ciljane publike. Kvalitetnom segmentacijom naše publike lakše ćemo iskoristiti sve mogućnosti ciljanja koje su nam na raspolaganju unutar alata programa za online oglašavanje. Segmentacija je bitna i kod kreiranja poruka koje želimo komunicirati.

Facebook je društvena mreža i tu nam je najbitnije potaknuti interakciju s ciljanom publikom. Cilj nam je povećati doseg naših objava lajkanjem, komentiranjem i dijeljenjem naših objava. Google kao platforma za oglašavanje ima znatno veći doseg, tvrdi Koružnjak.  Google AdWords program oglašavanja na Googleu i njegovim partnerskim mrežama daje čitav spektar mogućnosti ciljanja publike, alata za mjerenje i analizu uspješnosti te optimizaciju kampanja. Najbolje rezultate postići ćete kombiniranjem obje platforme.

˝Uz sve prednosti online marketinga u odnosu na klasično oglašavanje, a tu prvenstveno mislimo na doseg, ciljanje, mjerljivost i optimizaciju, kao i činjenicu da je sve više ljudi online, teško da danas možemo zamisliti poslovanje bez digitalnog marketinga˝, poručio je Koružnjak.

Program ostalih edukacija pogledajte ovdje, a besplatnu prijavu na edukacije ostvarite na linku.

L.O.