Gradsko društvo Crvenog križa Gospić danas obilježava Svjetski dan prve pomoći

0

Gradsko društvo Crvenog križa Gospić poziva građane na obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći, koji će se održati 8. rujna na trgu Stjepana Radića. Pod motom “sekunde život znače”, događaj ima za cilj podići svijest o važnosti prve pomoći.

“Svjetski dan prve pomoći prilika je za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina. Uključivanjem šire javnosti utječe se na promjene u razmišljanju o značaju prve pomoći u svakodnevnom životu, izjavio je Vlado Brkljačić, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Gospić.

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći će započeti u 10 sati, a program uključuje razne sveobuhvatne akcije, prezentacije vještina prve pomoći i obuke.

“Obilježavanjem Svjetskog dana prve pomoći sveobuhvatnim akcijama i prezentiranjem vještina, oblici su zagovaranja znanja i promicanja vještina, prepoznavanja mogućih opasnosti i preveniranja posljedica”, zaključio je Brkljačić.

U okviru događaja, planirane su i demonstracije pružanja prve pomoći, interaktivne radionice i predavanja. Svi su dobrodošli na ovu važnu manifestaciju koja ima za cilj informirati i educirati javnost o životno važnim vještinama prve pomoći.

L.O.