Senj – Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u povodu dvadesetprve godišnjice vojno – redarstvene akcije „Oluja“ delegacija Grada Senja je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na centralne križeve i na grobove hrvatskih branitelja na grobljima na području Grada Senja odala počast palim braniteljima i svima koji su svoj život položili na oltar Domovine.

Počast je odana na groblju Svetog Vida u Senju i na mjesnim grobljima u Svetom Jurju, Vratniku i Krasnu. Delegaciju su uz gradonačelnika Darka Nekić, činili zamjenik župana Sanjin Rukavina, predsjednik Gradskog vijeća Berislav Gržanić, te predstavnici javnih institucija u Gradu Senju.

Nastavak ispod oglasa

Gradske delegacije upalit će svijeće i položiti cvijeće na grobove palih branitelja na mjesnom groblju Krivi Put i u Zalužnici. Svete mise služit će se u crkvi Majke Božje Snježne u Krivom Putu i u Katedrali Uznesenja BDM u Senju.

Program obilježavanja započeo je još u ponedjeljak 1. kolovoza svečanim otvorenjem memorijalnog turnira „Milan Vukelić – Mika“ u Svetom Jurju, dok će se u Krivom Putu dana 5. kolovoza, održati 20. memorijalni nogometni turnir „Senjski vitezovi Domovinskog rata“ i već tradicionalna Bunjevačka noć.

Program obilježavanja završit će koncertom Gradske glazbe Senj na Pavlinskom trgu u Senju.

L.O./Senj.hr