Senj, prijestolnica sambe!

Drevni uskočki Senj ovoga će vikenda pripasti jednoj potpuno drukčijoj kulturi. Postaje gradom sambe! Tome su „krivci“ Turistička zajednica Grada Senja i Grad Senj jer 29. 30. Srpnja priređuju festival sambe pod nazivom „Samba mania Senj“.
U petak 29. srpnja od 21 sat na Pavlinskom trgu vrućim brazilskim ritmovima zagrijat će vas plesne skupine „Samba Quilombo Vienna“, „Maracatu Renascente“, „Maya’s Dance Nation“, „Banda Liberdade“, „Caxinguelle“, „Sambattack“ i brazilske plesačice „Latin Shake“. Sutradan, u subotu 30. srpnja od 11:15 na Pavlinskom trgu zabavljat će nas „Banda Liberdade“, na plaži Škver „Samba Quilombo“ i „Maracatu Renascente“, dok će plažu Prva draga zaposjesti skupine „Caxinguelle“ i „Sambattack“. Od 17 sati dogodit će se beach partyu kod kampa Škver, a veliko finale slijedi u 21 sat na Pavlinskom trgu. Za sve one koji žele uz samba ritmove dočekati jutro mogu se od 1 sat iza ponoći pridružiti samba-fešti na Samba after partyu u Beach baru “Banja” na plaži Banja.

Senj će na ovaj način tijekom narednoga vikenda postati europska prijestolnica sambe. Uz atraktivne plesačice i plesače, neodoljivi ritam i koreografiju samba je odavno osvojila svijet. Osvojila je i Senj prijašnjih godina, a organizatori su se potrudili da ove godine sve bude još atraktivnije nego li lani.

Nastavak ispod oglasa

H. J.