Senj – Usvojen proračun s planiranim prihodima od 52 milijuna kuna

0

Senj – Na 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Senja koja je održana prošli tjedan usvojen je Proračun s planiranim prihodima od 52 milijuna kuna od čega oko 15 milijuna kuna čine sredstva predpristupnih EU fondova i drugih izvora kojima će se realizirati projekti odobreni od strane Europske komisije.

Gradski vijećnici su također usvojili Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u koju se naredne godine namjerava utrošiti 24,5 milijuna kuna, Program javnih potreba u kulturi, predškolskom odgoju, naobrazbi i športu kao i odluku o izvršavanju Proračuna.

Prihvaćene su izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja užeg područja Senja kojima su stvorene pretpostavke za izgradnju autobusnog kolodvora na lokaciji uz Konzum, te izgradnju trgovačkog centra Plodine. Nekoliko dana poslije Nove godine održat će se izvanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se predložiti donošenje izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Senja te UPU – a za područje Žrnovnice i poslovne zone Burnjak, jer je to, prema riječima senjskog gradonačelnika Darka Nekića, nužno budući da nekoliko investicija čeka donošenje tih planova.

Točka vezana uz prijedlog sudske nagodbe oko međusobnih prava i obveza između Grada Senja i tvrtke Rača Euro Camp d.o.o. povučena je s dnevnog reda na prijedlog oporbe, a sve kako bi se o prijedlogu nagodbe najprije pribavilo mišljenje Državnog odvjetništva, a tek onda o tome glasovalo.

AP/Lo