Senjska fešta od gljiva: zabava, edukacija i gastronomija na jednom mjestu

0

Turistička zajednica grada Senja poziva sve ljubitelje prirode i gljiva na jedinstveni događaj ove godine, “Feštu od gljiva,” koja će se održati 16. rujna 2023. na Pavlinskom trgu u Senju.

Od 09:30 sati posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu različitih vrsta gljiva koje će predstaviti Udruga gljivara “Ožujka” iz Rijeke. Stručnjaci iz Udruge bit će na raspolaganju za sva vaša pitanja i pružit će korisne savjete o gljivama.

U 10 sati u Gradskoj knjižnici Senj, Ervin Raguzin održat će predavanje na temu “Kako prepoznati pravi vrganj?” Predavanje će ponuditi niz praktičnih savjeta za sve koji se žele upustiti u svijet gljivarenja.

Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit također će imati svoj štand gdje će predstaviti ponudu Parka i Kuće Velebita. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u edukativnom kvizu s nagradama i degustirati lokalne proizvode iz Krasna.

A što je fešta od gljiva bez pravog gljivačkog gulaša? Posjetitelji će se moći počastiti gulašem od gljiva koji će biti pripremljen u velikoj padeli.

Za zabavni dio programa zadužena je grupa Mirakul iz Senja, koja će se pobrinuti da atmosfera bude na visini.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za uživanje u prirodnim ljepotama i gastronomskim delicijama koje Senj i okolica imaju za ponuditi!

L.O.