Sestra Meri Terezija položila prve privremene zavjete u Karmelu u Gospiću

0

Karmelićanka s. Meri Terezija od Oca nebeskog položila je prve privremene zavjete u petak, 8. prosinca 2023., u Karmelu Presvetog Srca Isusova u Gospiću. Zavjeti, koji će trajati tri godine, položeni su u sklopu svečanog misnog slavlja koje je predvodio karmelićanin o. Ivan Podgorelec, uz sudjelovanje desetak suslavitelja, među kojima su bili o. Anto Knežević, vlč. Tomislav Čorluka, preč. Mišel Grgurić, preč. Nikola Turkalj, preč. Herbert Berisha, o. Tiho Radan, o. Đani Kordić, s asistencijom đakona Karla Špoljarića i brata Juraja Marinkovića, dok je ceremonijar bio br. Marko Maglić.

U svojoj homiliji, o. Ivan govorio je o milosti kao prijateljstvu s Bogom. Istaknuo je važnost Božje ljubavi koja ulazi u nas i raste: “Milost je biti gledan od Boga i dati se gledati. Stojati pred Licem Božjim znači biti gledan u ljubavi od drugoga.”

Oglas

Nakon homilije, uslijedio je upit o spremnosti sestre Meri Terezije na posvećenje Bogu i nasljedovanju Krista kroz zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti. Čin zavjetovanja obavila je s. Meri Terezija, predavši zavjete u ruke voditeljice zajednice Barbare Lukinić. Predsjedatelj slavlja potom joj je predao Prvotno pravilo i Konstitucije Reda bosonogih sestara Blažene Djevice Marije od gore Karmela, po kojima je pozvana zauzeto živjeti svoje zavjete i molitveno-duhovni život.

Pri kraju misnog slavlja, o. Ivan uputio je čestitke sestri Meri Tereziji i zajednici, te izrazio zahvalnost svim prisutnima, uključujući njezinog oca, brata i snahu, prijateljice i rodbinu. Ovaj događaj predstavlja važan korak u duhovnom putu sestre Meri Terezije i obilježava njezinu dublju predanost vjeri i zajednici.

L.O.