„Šikaniranje“ s plaćom od 10 tisuća kuna, službenim automobilom, karticom, mobitelom…

U maloj sredini kakav je Perušić neugodno je odjeknula vijest objavljena u današnjem Jutarnjem listu. Tamo je objavljeno da je Katarina Milković, dosadašnja ravnateljica PP Grabovača dala otkaz zbog „političkog šikaniranja“. Zanimljivo bi bilo čuti i drugu stranu priče, koju Jutarnji list iz nekog razloga nije objavio. Upravo radi toga, istražili smo do sad široj javnosti nepoznate detalje. Dok mnogi mladi u Irsku odlaze jer nemaju posla, postavlja se pitanje, koji je pravi razlog odlaska Katarine Milković?

Nitko je nije makao sa mjesta ravnatelja. Gdje je tu šikaniranje?

Nastavak ispod oglasa

U idućim tjednima ćemo svakako detaljnije istražiti lik i djelo Katarine Milković. Je li 10 tisuća kuna, službena kartica i automobil šikaniranje? Mladi, želite li i vi biti “žrtve” kao Katarina Milković?

-Pa ja bi volio biti malo šikaniran sa 10 tisuća kuna plaće, službenim autom, službenom karticom i mobitelom. Izgorilo Kati misto jer se osramotila na zadnjim izborima. Tila bit faca u općini, a niko je nije ozbiljno shvatio. To nju smeta, govore nam sličnu priču nekolicina mještana s kojima smo danas razgovarali.

Suprug radio poslove za PP Grabovača – sukob interesa i moguća zlouporaba položaja?

Nadalje doznajemo da je Milković navodno često bila u sukobu interesa jer je svojega supruga angažirala za razne radove u PP Grabovača. Je li službenim automobilom išla na ispite u Šibenik i na obiteljska putovanja, te je li uzimala dnevnice suprotno Zakonu, tek će se utvrditi. Navodno za sve to postoje dokazi. Diskutabilna je njezina izjava po kojoj je PP Grabovača lani vidjelo 8 000 posjetitelja. Ispravljaju se naši sugovornici jer je možda taj broj i točan, ali sa upola manje prodanih ulaznica i slabom zaradom s obzirom na sredstva utrošena za funkcioniranje PP Grabovača.

Nakon posjeta MOST-ova ministra Dobrovića Perušiću Katarina Milković napustila HDZ

Nije tajna da je Milković HDZ napustila nakon posjete MOST-ova ministra Dobrovića Perušiću. Navodno su joj tom prilikom obećane određene sinekure, pa napušta HDZ i vraća milo za drago čovjeku koji joj je bio kao otac, načelnik Općine Perušić Ivica Turić. Nedugo nakon toga, puca koalicija HDZ-a i MOST-a pa Dobrović postaje nebitna figura.

Treba podsjetiti i da je na zadnjim lokalnim izborima bila nositeljica liste SDP-HNS za Općinsko vijeće, pri čemu ju je u Perušiću žestoko potukao HDZ. Tako će „šalter-Kata“, kako je neki  zlobno nazivaju zbog promjene stranačkog dresa, odseliti u Irsku. Koliko je u medijima ovih dana nahvaljena, uvjereni smo da je Irci s nestrpljenjem očekuju. Za kraj se pitamo, je li sve ovo šikaniranje ili je Milković živjela „lički san“?

L. O.