Simbol obnove i nade: Potpisan ugovor o izgradnji nove crkve u Srbu

Gospićko-senjska biskupija, motivirana potrebama katoličkih vjernika iz Srba, koji su 1995. doselili kao izbjeglice iz Bosne i Hercegovine, najavila je izgradnju nove kapelice. Do sada se sv. misa održavala u dvorani Hrvatske pošte, za što su vjernici izrazili veliku zahvalnost.

Ugovor o izgradnji, potpisan 26. svibnja 2023. godine između Gospićko-senjske biskupije i građevinskog poduzeća G.P.V. Građenje d.o.o iz Gospića, predstavlja velik korak naprijed za katoličku zajednicu u Srbu. Očekivana vrijednost ugovorenih radova iznosi 470.954,78 EUR-a s PDV-om, a rok za završetak radova je 15 mjeseci od dana potpisa ugovora.

Nastavak ispod oglasa

Prema projektu poduzeća MPV d.o.o. iz Zagreba, crkva će, osim glavnog bogoslužnog prostora, uključivati i dvoranu u podrumu namijenjenu za pastoralne susrete i društvena događanja. Nova crkva će pružiti prognanim vjernicima iz Bosne i Hercegovine, sada stanovnicima Srba, dostojanstveno mjesto za vjerske potrebe.

Povijesno gledano, Srb je bio dio župe Boričevac koja je tijekom Drugog svjetskog rata pretrpjela velika stradanja. Stanovnici su bili prisiljeni napustiti svoje domove, a njihove kuće, crkva, i župni stan su bili uništeni.

Gospićko-senjska biskupija poziva sve vjernike i ljude dobre volje da se molitvom i vlastitim mogućnostima uključe u ostvarenje ovog projekta, doniranjem sredstava na žiro račun: GOSPIĆKO SENJSKA BISKUPIJA-EKONOMAT, Senjskih žrtava 36, 5300 Gospić, HR 78 2340 0091 310310230, SWIFT PBZGHR 2X. (za gradnju crkve u Srbu).

L.O.