Sirana na Baškim Oštarijama čeka proljeće

Zimus je izgorio krovni dio sirane „Vegium“ na Baškim Oštarijama. Od tada je izvan pogona ova etablirana i učestalo nagrađivana sirana za čiju kvalitetu proizvoda zna struka i potrošači. Kako je trenutno stanje pitali smo direktoricu poduzeća „Vegium“ Luciju Tomljenović.

-Zatekli ste me u hodanju do naših štala. Ovdje mjestimično ima i do metar i po nanosa snijega. Danas opet pada i puše bura. Po pitanju sirane nema pomaka, teško nam je naći adekvatnog izvođača radova. A i kada bismo što riješili, opet treba čekat’ proljeće i bolja vremena da bi se radilo. Pomuzeno mlijeko s naše farme uglavnom i dalje predajemo Dukatu pa tako barem nismo na gubitku. Pitate za hostel? Hostel radi, bilo je par dana puno putnika koji su ostali zameteni, ali ovih dana-za koga??? Cesta nam je zatvorena s obje strane zbog bure i snijega, zaključuje Lucija Tomljenović.

Nastavak ispod oglasa

Baške Oštarije, kao i cijela Lika, imale su unatrag nekoliko godina donekle blage zime. Trenutna situacija i vremenske (ne)prilike blizu su one stare izreke: „vani se vragovi žene“!!!

M.S.