Sjednica članova povjerenstva za pastvu obitelji Gospićko-senjske biskupije

0

Sjednica članova povjerenstva za pastvu obitelji Gospićko-senjske biskupije

( Brinje  )Jučer, 28. kolovoza u župnom stanu u Brinju pod predsjedanjem mons.mr. Tomislava Šporčića, povjerenika za pastvu obitelji u Gospićko-senjskoj biskupiji održana je redovita sjednica članova povjerenstva za pastvu obitelji Gospićko-senjske biskupije.

Na sjednici je predsjedatelj mons. Šporčić održao predavanje na temu: “Obitelj i župna kateheza” Istaknuo je među ostalim kako je zadaća župne kateheze da djeci i roditeljima pruži jasne smjernice za otkrivanje Božje prisutnosti u obitelji i za kršćanski obiteljski život. Zadaća je kateheta u župnoj zajednici potaknuti djecu i roditelje na kršćansko življenje u obitelji, ali odgovornost za obiteljsku katehezu pripada roditeljima. Stoga su oblici, načini i putevi učenja vjere i vjerskog iskustva upućeni odraslima u župnoj katehezi od iznimne važnosti kako bi se inicirala i ostvarivala obiteljska kateheza.

U živahnoj i plodonosnoj raspravi napomenuti su mnogi problemi ali i radosti u ovom dijelu života i rada Crkve. Posebno je istaknuto da obitelj mora biti subjekt evangelizacije ali i objekt tj. ona mora poučavati i mora se dati poučavati.

Na sjednici je zaključeno da će se ovogodišnji susret supružnika i roditelja koji se već organizira desetu godinu prirediti u obliku hodočašćenja u svetište Majke Božje Trsatske i to, u subotu, 23. listopada. Središnja tema i na tom hodočašću bit će “Obitelj i župna kateheza”

I.B.