Sjednica Upravnog odbora Udruženja obrtnika Gospić

0

GOSPIĆ – Na posljednjoj petoj ovogodišnjoj sjednici Upravni odbor Udruženja obrtnika Gospić raspravljao je pod predsjedavanjem Marka Sokolića o deset točaka dnevnog reda. Prisutni na sastanku su izvješteni da je nakon raspisanog natječaja odluka o stipendiranju donesena za Josipa Hećimovića iz perušićke Kose, učenika prvog razreda vodoinstalaterske struke koji je prije nekoliko godina u tragičnim okolnostima ostao bez oca. Stipendija je rezultat suradnje Obrtničke komore s Ličko senjskom županijom te nedavno potpisanog sporazuma.

Također je bilo govora o nastupu Udruženja obrtnika Gospić na međunarodnom sajmu u Šibeniku kao i pozivu da gospićko udruženje iduće godine bude partner udruženju obrtnika Šibenik. Sastanak predstavnika Udruženja i Croatia osiguranja ocijenjen je korektnim kao i obrtnički paket osiguravajuće kuće kroz projekt obrtnik i partner. Dodatnom prezentacijom jedinstvene police s više osiguravajućih pokrića Croatia osiguranje predstavit će se i na skorašnjoj Skupštini Udruženja obrtnika Gospić.

         Upravni odbor je predložio Skupštini proračun za 2012. godinu u iznosu 188.000 kuna što je identično ovogodišnjem te plan rada u kojemu je u prvom planu zaposlenost obrtnika i kapaciteta, rad sekcija i komorskog sustava u cjelini, strukovno obrazovanje, socijalna i druga briga za obrtnike, sajmovi i promidžba obrtništva, stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja, suradnja s lokalnom samoupravom itd.

Lo/UO