Škodom na traktor, poginula žena

0

Sinoć, oko 23,30 sati, na državnoj cesti u Brlogu, nedaleko Otočca, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je jedna ženska osoba poginula.

Kako je izvijestila Općinska državna odvjetnica Vera Magdić Bižanović, koja je nazočila očevidu, u prometnoj nesreći sudjelovalo je osobno vozilo marke Škoda Jetty zagrebačkih reg oznaka kojom je upravljao  I.V. (1963) i traktor kojim je upravljao D.V. (1940).

Oglas

–  „ jedna ženska osoba A.V. (1939) sa područja grada Otočca poginula je. Očevid je završen, izuzeti su materijalni dokazi i slijedi kriminalističko istraživanje“ – kazala je Magdić Bižanović.

Kako je priopćila PU Ličko senjska, 48-godišnjak iz Zagreba I.V. je upravljajući Škodom-Yeti, zagrebačkih registracijskih oznaka, iz smjera Otočca u smjeru Žute Lokve, uslijed alkoholiziranosti (2,05 g/kg), udario u zadnju stranu lake prikolice natovarenu baliranim sjenom, koja je bila priključena za poljoprivredni traktor IMT, gospićkih registracijskih oznaka, s kojim je u smjeru Žute Lokve bez položenog vozačkog ispita za upravljanje poljoprivrednim traktorom upravljao 71-godišnjak D.V. iz Rapainog Klanca, Općina Brinje, pri čemu je  smrtno je stradala 73-godišnjakinja A.V. iz Rapainog Klanca,  putnica na traktoru koja se vozila na zadnjem lijevom blatobranu. U trenutku prometne nesreće iz suprotnog smjera naišao je VW Polo, gospićkih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 20-godišnjak iz Prozora, a kojemu je balirana slama s lake prikolice pala na vozilo.

Vozač poljoprivrednog traktora prevezen je u Opću bolnicu Ogulin, gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije, te je zadržan na liječenju, dok je vozač Škode Yety zbrinut u DZ Otočac. Promet državnom cestom od Otočca do Žute Lokve bio je u prekidu od 23,30 do 03,00 sati.

 

Dražen Prša