Službeno potvrđeno naše košarkašice i ove godine u Euroligi

Košarkašice Gospića CO i ove će  godine igrati u najelitnijem svijetskom ženskom košarkaškom natjecanju,  Euroligi,  gdje nastupa preko 70% najboljih svijetskih igračica. Bez obzira na osvojenu titulu najboljih u Hrvatskoj,  za 2010 godinu, to ipak nebi bilo dovoljno da se nastupi na tako elitnom natjecanju, da nije bilo one povijesne pobjede nad Lilom Metropole na domaćem parketu. Tako je izbjegnuto posljednje mjesto u skupini, što je bilo dovoljno da se dobije pozivnica i ostane i ove godine u tako elitnom natjecanju u kome su bile na pomolu još neke pobjede (u Krakovu i Salamanci) ali ipak nisu.
Ove godine Stipu Bralića čeka novi veliki izazov, treba složiti novu ekipu, otišle su nezaboravna Anđa Jelavić, te obje crnkinje Carla i Lamischa, to je velika praznina što se kvalitete tiče nastala u klubu kad su u pitanju igračke veličine.
Međutim kao i uvijek do sada, doći će druge, možda isto tako kvalitetne (teško onakve kao Anđa) ali će doći u to ne treba sumnjati. Eto već je jedna došla,  Sandra Mandir,  popularna “Pope” vrsno krilo,  koja je ostavila duboki trag ovdje u Gospiću. U paru sa Jelenom Ivezić mnoge će ekipe u Evropi osjetiti njihovu probojnost. No nedostaje još jedan play ( Ina Marin ipak ne može nositi cijelo breme),  pa jedan centar( ako se Marija “pokrene” nakon teške ozljede križnog ligamenta koljena zbog koje nije nastupala veliki dio sezone,  ali bez obzira nojoj treba pomoć pod košem),     trebati će još neke kvalitetne igračice kako bi se zatvorila lepeza kvalitete koja je oduvijek krasila ovaj klub. Narvno trebati će i mnogo sreće za sastaviti i uigrati sastav, no Stipe Bralić vrhunski je stručnjak za te stvari, ali naravno niti on neće moći ništa učniti ako ne bude nove kvalitete.

Nastavak ispod oglasa

M.K.