Snježana Valinčić iz Otočca najbolja poštanska djelatnica

Snježana Valinčić

„Hrvatske pošte“ su nakon mjesec dana akcije koju su provodili pod geslom „ Najbolji u pošti“ proglasili šest najboljih djelatnika svoje tvrtke.
Na ovu, hvale vrijednu akciju zaprimljeno je 83 pisma za nominacije, nakon čega je stručni (interni) žiri, nakon sa puno razmišljanja i stručnog razmatranja pročitao svako pristiglo pismo korisnika usluga Hrvatske pošte te izabrao 12 finalista akcije. Slijedilo je nakon objave 12 pisama, koja su bila u finalu objavljivanje kupona, kojim se moglo glasati za najbolje pismo između 12 odabranih. Zaprimljeno je ukupno 1500 glasova od kojih se dobilo šest pobjednika akcije.
Među najboljima je Snježana Valinčić, operaterka, iz Otočca, koja je laskavu titulu najbolje dobila između ostalog i zbog jednog pisma u kojem je napisano:
„Ljubazna poštanska službenica u pošti Otočac informira i prima brižno upakiranu gitaru s velikim natpisom FRAGILE/lomljivo. Za svega četiri dana već u londonskom stanu čuju se zvuci gitare iz djetinjstva… Neprocjenjivo. Ovo je tek mala riječ HVALA SNJEŽANI VALINČIĆ iz poštanskog ureda u Otočcu na susretljivosti, ljubaznosti i strpljivosti – primjer uzorne službenice koja osmijehom i znanjem povezuje ljude dijeleći radost, tek jedan iz mnoštva primjera i uvijek ljubaznih susreta u pošti. (…)“
U razgovoru sa Snježanom Valinčić doznajemo da u pošti radi 24 godine, od 1992 godine, i da je igrom slučaja jedna stranka napisala pismo i poslala u Zagreb, čime je ušla u top 12, a nakon toga i među šest najboljih djelatnika Hrvatske pošte.
„Ovo je za mene u stvari nagrada za svih mojih 24 godina rada, truda i požrtvovnosti u poslu. Sretna sam i ponosna, pogotovo jer volim svoj posao. Voditeljica me obavijestila da sam izabrana među šest najboljih djelatnika pošte, a i moje kolege su tu vijest primile sa veseljem. Stvar je u tome da smo dobar kolektiv, pomažemo jedni drugima, ulažemo zajednički trud u što kvalitetnije obavljanje poslova, tako da nije bilo ni zavisti a ni ljubomore. Dobra smo ekipa i dobar tim, ovaj put sam ja dobila ovo priznanje a sljedeći put dobit će sigurna sam zasluženo netko drugi“ – kazala je najbolja poštanska djelatnica Snježana Valinčić.
U Zagrebu će biti 31. Ožujka upriličena i prigodna svečanost u povodu uručivanja priznanja i prigodne novčane nagrade.
Treba ovom prigodom spomenuti i ostalih pet najboljih poštanskih službenika: Josip Gregov, Zdravko Vlahov, Alen Sertić, Vanja Ljubetić i Tamara Bilen. Svi oni zaslužuju naše pohvale i zahvale za svoju ljubaznost, susretljivost i marljivost u predanom radu. Čestitamo !
Dražen Prša