Snježna idila i problemi u cestovnom prometu

0

U Lici od sinoć pada snijeg koji je mjestimice dosegao visinu dovoljnu za zimske sportove, ali i za veće probleme u cestovnom prometu. Tako je jutros u 8 sati Gospić mjerio 12 cm, Otočac 19, NP Plitvička jezera 38, a Zavižan 120 cm snijega! Temperature zraka posvuda su bile ispod ništice, dok snijeg u dopodnevnim  satima nastavlja padati.

Poteškoća ima posvuda u cestovnom prometu, posebice na planinskim prijevojima Ljubovo, Vratnik i Baške Oštarije, ali su svi cestovni pravci otvoren, uz obveznu uporabu zimske opreme.

Iz DHMZ najavljuju pretežno oblačno, u unutrašnjosti povremeno uz susnježicu i snijeg, a na Jadranu kišu. Na kopnu se mjestimice očekuje stvaranje debljeg snježnog pokrivača, osobito u gorskim predjelima. U Dalmaciji ponegdje može biti obilnije oborine, a na sjevernom Jadranu i malo snijega nošenog jakim vjetrom. Vjetar slab, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a u Dalmaciji veći dio dana povremeno jugozapadnjak i jugo. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, u unutrašnjosti od -2 do 3, u gorju i malo niža, na sjevernom Jadranu od 3 do 8, a u Dalmaciji između 10 i 15 °C.

DHMZ/L. O.