SNV – Izađite na izbore

0

SNV poziva sve građane srpske nacionalnosti da u nedjelju, 13. lipnja  izađu na dopunske izbore u mjestima gdje ih je Vlada raspisala direktnom primjenom zakona. Iskoristite svoje građansko pravo i izaberite predstavnike naše zajednice u izvršnoj vlasti i predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave.

Poslije dugog otezanja i kupovanja vremena Vlada je raspisala dopunske izbore u onim općinama/gradovima i županijama koje nisu iskazale političku volju u ispunjavanju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i nisu uskladile svoje Statute s istim. Zato ne propustite obaviti svoju građansku dužnost i dajte svoj glas jednom predstavniku srpske zajednice za kojeg smatrate da ima znanje, političku snagu i podršku da vaše selo, općinu/grad učini boljim mjestom za život.

Oglas

Ne zaboravite, to isto pravo iskoristili su vaši sunarodnjaci u sedam županija prosinca prošle godine. Oni imaju svoje predstavnike u izvršnoj vlasti koji imaju mogućnosti da se bore za realizaciju infrastrukturnih projekata u sredinama gdje živi srpsko stanovništvo, ali i za provođenje Ustavnog zakona u djelo.

Izbori za zamjenika župana održavaju se u Zadarskoj, Ličko-senjskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Budući zamjenici gradonačelnika biraju se u gradovima: Grubišnom Polju, Slatini i Gospiću.

Zamjenike načelnika srpske nacionalnosti dobiće sljedeće općine: Plitvička jezera, Lovinac, Mikleuš, Suhopolje, Voćin, Nova Bukovica, Zemunik i Polača.

Izaberite ljude koji neće dozvoliti da vaš problem završi u nečijoj ladici, koji neće zaboraviti na vaše selo bez obzira o kakvom se problemu radilo.Današnje vrijeme zahtjeva osobe koje će se znati boriti među raznim političkim moćnicima kako bi osigurali novac u županijskom i gradskom/općinskom proračunu za mjesta u kojima živi srpska zajednica, ljudi koji će svojim idejama aplicirati projekte predpristupnim evropskim fondovima. Iza vaših predstavnika, za uspjeh infrastrukturnih projekata nužna je i kadrovska podrška u Hrvatskom saboru, ministarstvima i Vladi, na koju ne mogu računati svi kandidati s izbornih plakata.

Zaokružite ime osobe koja ima volje i snage sačuvati vaše dostojanstvo i učiniti normalan život svima, kako najmlađima i aktivno sposobnim članovima društva, tako i onima u trećoj dobi. To je sigurno osoba koja će staviti zajednicu ispred osobnih interesa.

O vašem glasu ovisi tko će u iduće četiri godine u vašoj općini/gradu i županiji predstavljati srpsku zajednicu!

Fred