Solidarnost u srcu zajednice: Biskupijski Caritas obilježava Dan života i Dan bolesnika

0

Biskupijski Caritas Gospićko-senjske biskupije obilježio je važne datume u svojem kalendaru, Dan života 4. veljače i Dan bolesnika 11. veljače, posjetima i darivanjem onih u potrebi, naglašavajući solidarnost i brigu za zajednicu. Povodom Dana života, članovi su posjetili rodilište opće bolnice u Gospiću gdje su rodilje i trudnice darovali voćem, keksom, sokom i financijskim darom za dijete. Za Dan bolesnika posjetili su Dom za starije u Gospiću i Otočcu, gdje su stare i nemoćne korisnike obradovali pažljivo odabranim darovima.

Osnovan s osnivanjem Gospićko-senjske biskupije 2000. godine, Biskupijski Caritas vodi brigu o 350 korisničkih obitelji unutar biskupije, pod vodstvom vlč. Luke Blaževića i administrativnom brigu gospođe Kati Matanić. Skladište Caritasa vode Jure Brkljačić i Katarina Horvatović Pavičić, pokazujući kako je zajednički rad i predanost temelj njihova djelovanja.

Oglas

Ove godine, papa Franjo poslao je poruku pod naslovom “Nije dobro da je čovjek sam” za XXXII. Svjetski dan bolesnika, upozoravajući na kulturu rasipanja koja često prevladava i u zemljama u miru. Naglašava važnost terapijskog saveza između liječnika, pacijenta i obitelji, te potrebu za politikama koje stavljaju dostojanstvo ljudske osobe i njezine potrebe u središte.

Kroz svoje aktivnosti i poruke, Biskupijski Caritas Gospićko-senjske biskupije i papa Franjo podsjećaju na važnost empatije, brige i solidarnosti unutar zajednice, ističući kako je svaka pomoć, velika ili mala, korak prema izgradnji pravednijeg i osjetljivijeg društva.

L.O.