SRAMOTNO: Na spomeniku pobjede u Kninu osvanula četnička obilježja

6
FOTO: Braniteljski-portal.hr

Srbo-četnici ponovno ne miruju: Sa noći nedjelje na ponedjeljak 4- 5.rujna 2011 god,na središnjem gradskom trgu u Kninu na kojem je nedavno otkriven uz nazočnost cijelog Hrvatskog Državnog vrha “Spomenik Hrvatske Pobjede Oluja 95” osvanuli su četnički simboli koji eto nakon možda godinu dana otkako su otkrivena trojica punoljetnih srba koji su kidali i palili Hrvatske zastave žele dati svoju poruku da četnički pokret ne miruje.
Pokret,organizaciju ili grupu četnički nastrojenih srba kao i pojedince svakako ne bi trebalo tolerirati kada su poruke sa četničkim simbolima u pitanju ,a naročito ne u Kninu gdje živi veliki broj hrvatskih građana srpske nacionalnosti koji su nadamo se prihvatili Hrvatsku kao svoju matičnu državu u kojoj su im zagarantirana sva građanska prava jednako kao i svim drugim građanima RH.
Osim što su na Kninskom trgu osvanuli četnički simboli sa ćiriličnim natpisima i oslikanom oscilom(četničkim simbolom) i natpisom “Ratko Mladić i Srbija,koje su na dojavu građana Knina udruzi hrvatskih Branitelja Tvrđava Knin a koja je odmah izvijestila MUP,primjećeno je da je nanesena i velika materijalna šteta na rasvjeti i svijetiljkama koje simboliziraju svijeće za poginule Hrvatske Branitelje u Domovinskom ratu.
Jedna je svijeća razbijena a druga je zajedno sa cijevi koja je visine oko 5 metara iščupana i slomljena te bačena na trg.
Također je primjećeno i ustanovljeno trganje ukrasnih ručki na klupama koje su postavljene duž cijelog trga,što je dokaz da je postojala velika volja i želja da se nanese što više štete i naškodi izgledu Spomenika Hrvatske Pobjede Oluja 95.
Policija iz policijske postaje Knin kao i komunalni redari iz Grada Knina izvršili su uviđaj i na licu mjesta se uvjerili u bestijalnost vandalskog čina skrnavljenja hrvatskog nacionalnog spomenika Pobjede.
UHBL-PTSP TVRĐAVA KNIN i Braniteljski portal koji su i idejni začetnici i inicijatori izgradnje “Spomenika Hrvatske Pobjede Oluja 95” pozivaju sve mjerodavne Hrvatske institucije da osude ovaj vandalski čin a MUP RH da poduzme sve istražne radnje da se počinitelji što prije otkriju i privedu te odgovaraju za ovo krivično djelo skrnavljenja hrvatskog nacionalnog simbola veličanstvene Hrvatske Pobjede Oluja 95 – ovoj incijativi se priključuje i portal Lika Online.

Braniteljski portal

Oglas