Srpski i drugi povratnici u RH bit će stambeno zbrinuti

Na zatvorenoj sjednici jučer 3.ožujka, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o stambenom zbrinjavanju povratnika – bivših nositelja stanarskog prava izvan područja posebne državne skrbi. Odlukom se utvrđuju uvjeti za ostvarivanje stambenog zbrinjavanja povratnika bivših nositelja stanarskog prava koji nisu vlasnici kuće ili stana ili iste nisu prodali, darovali ili na bilo koji način otuđili, odnosno nisu stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca, a živjeli su u stanovima u društvenom vlasništvu na području Republike Hrvatske, koje je izvan područja posebne državne skrbi.

Stambeno će se zbrinuti povratnici-bivši nositelji stanarskog prava koji se žele vratiti i trajno živjeti u Republici Hrvatskoj, bez obzira da li se nalaze izvan ili u Republici Hrvatskoj, i to pod uvjetom da nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugu useljivu obiteljsku kuću ili stan na području Republike Hrvatske ili na području država nastalih raspadom bivše SFRJ ili drugih država u kojima borave, ili da iste nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili nakon 8. listopada 1991. godine, odnosno da nisu stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca.

Nastavak ispod oglasa

Tako smo svjedoci da se u Korenici upravo završava stambena zgrada za zbrinjavanje povratnika – bivših nositelja stanarskog prava, a kako doznajemo u planu je gradnja još jedne zgrade s oko 100 stanova kako bi se svi zbrinuli.

/ bib /