Stambeno naselje Kunjača konačno kreće

Nakon dugih 11 godina uspona i padova, projekt stambenog zbrinjavanja Kunjača  u Općini Perušić konačno bi mogao zaživjeti u onoj najvažnijoj fazi-gradnji kuća! Kao i u  većini ovakvih projekata koje vode državni resori, uvijek sve posustaje zbog novca ili krute birokracije. Upravo je tako bilo i sa Kunjačom. Figurativno rečeno:dobiješ jedan papir, a drugi ga negira! Načelnik Općine Perušić Ivica Turić pojasnio nam je najnovije detalje vezane uz ovaj projekt.

Načelnik Općine Perušić Ivica Turić
Načelnik Općine Perušić Ivica Turić

-S Ministarstvom smo učinili primopredaju kompletne infrastrukture. Ovih je dana na redu  primopredaja vodo-crpne stanice. Najvažnije je to što će  u narednih 15-20  dana osam  obitelji  dobiti građevinski materijal za gradnju svojih kuća. Bilo je velikih problema s birokracijom, ali smo ipak došli do cilja. Važno je reći da je u ovom projektu Općina Perušić bila samo dobar suport, a najveći dio posla trebali su riješiti drugi. Bilo nam je teško gledati to odugovlačenje, dok s druge strane mnoge obitelji jedva čekaju da riješe stambeni problem. U početku je za gradnju kuća  bilo zainteresirano više od 100 obitelji. U ovih 11 godina mnogi su odustali, mnogi su se stambeno zbrinuli, ali na sreću još je veliki broj onih koji će na Kunjači graditi svoje domove. U vremenu od 1. siječnja do 25. veljače Ministarstvo je opet otvorilo natječaj kako bi se popunila kvota od 100 stambenih jedinica, koliko ih je planirano graditi u tome naselju. Građevinske dozvole i ostali dokumenti realizirani su za 30 kuća, a još se 30 projektira i realiziraju se sve potrebne dozvole. To znači najmanje 60 obiteljskih kuća u ovoj fazi gradnje, naglasio je načelnik Turić.

Nastavak ispod oglasa

Unatrag nekoliko godina Kunjača je sasvim promijenila vizuru. Izgrađena je mreža modernih asfaltnih ulica, postavljana javna rasvjeta, prometna signalizacija, hidranti, trafostanice, vodo-sprema. Izgrađena je najmodernija vodovodna mreža i  kanalizacijski sustav. Sve ovo stajalo je mnogo novca, ali još više živaca, razgovora, odlazaka u metropolu i izgubljenih nada onih koji nisu dočekali početak gradnje svojega doma u najnovijem naselju u Lici, a vjerojatno i šire.

M.S.