Stanovi prazni zbog loših instalacija

0

VRHOVINE – Nakon tehničkog prijema početkom svibnja useljene su tri stambene zgrade  za povratnike, imaoce stanarskih prava. U zgradi koja se nalazi u Senjskoj ulici pojavile se reklamacije u svih sedam stanova. Svi stanovi imaju isti problem; a to su neispravne  vodo-instalacije. Počelo je kada je vlaga izbila  jednoj stanu zbog nesolidnog materijala i očito loše ugradnje ventila. Stanarka Nevenka Bobić je o svojem trošku pozvala vodoinstalatera da popravi kvar i zaustavi curenje vode. Budući je riječ o povratničkim obiteljima mnogi su u nekoliko navrata u nove stanove prevozili namještaj i kućanske aparate. Neki su se iznenadili jer su ulazna vrata stanova i soba mogli tek odškrinuti! Poplava im je podigla i uništila dio parketa.

Općina Vrhovine nije bila  izravno uključena u radove i obnovu stambenih zgrada, ali nam je načelnik Milorad Delić rekao o čemu je riječ.

– Zgradu u kojoj je došlo do curenja vode renovirala je zagrebačka tvrtka «L-Produkt». Pod-izvođač angažiran na vodovodnim instalacijama je poduzeće vlasnika Ivana Jurića, također iz Zagreba. Problem je u tome što je nositelj radova  «L-Produkt» otišao u stečaj, pa je problem na koji način sve riješiti. U stalnom smo kontaktu s resornim ministarstvom i štete će se svakako sanirati. Na sreću, u većini stanova riječ je o banalnim propustima, pri čemu su uz loš vodovodni materijal krivica i u loše obavljenom poslu, naglašava načelnik Delić.

Kvalitetni zidarski i keramički radovi, obnovljene elektro-instalacije, izo-stolarija od stare su zgrade uistinu učinili ljepoticu. Sve su pohvale išle na račun Ministarstva regionalnog razvoja, šumskog i vodnog gospodarstva i njegovog ureda u Gospiću. Sedmero je obitelji  u zgradi u Senjskoj ulici ušlo u doista lijepo uređene stanove i ostale  zajedničke prostorije, s vjerom da su konačno riješili i taj egzistencijalni problem. Pri izradi dijela infrastrukture ipak se pokazalo kako neke tvrtke još uvijek posluju pod sloganom: «Izvana gladac-iznutra jadac»!!!

M. S.