Starčevićev HSP i Neovisni za Hrvatsku zajedno na euroizbore

Foto: Nacionalno.hr

Političke stranke Neovisni za Hrvatsku (NHR) i Hrvatska stranka prava (HSP) potpisale su ovaj tjedan Sporazum o suradnji na izborima za Europski parlament, a zajedničku listu objavit će početkom idućeg tjedna.

Sporazumom pokazujemo političku volju i spremnost na suradnju sa srodnim političkim strankama, kazao je u obraćanju novinarima u Saboru politički tajnik i saborski zastupnik NHR-a Zlatko Hasanbegović.

Nastavak ispod oglasa

Neovisne za Hrvatsku i Hrvatsku stranku prava, dodao je, veže zajedničko političko pravaško-starčevićansko ishodište, zajednička vizija o mjestu i položaju hrvatskog naroda i države u EU-u, zajednička vizija Europe kao zajednice slobodnih, suverenih i neovisnih europskih naroda.

Zajedničku listu za Europski parlament dvije političke stranke predstavit će početkom idućeg tjedna, a na listi će se osim saborskih zastupnika Kluba Neovisni za Hrvatsku biti predsjednik HSP-a Karlo Starčević i zamjenik gradonačelnika Kutine Damir Markuš, najavio je Hasenbegović.

Ostaje za vidjeti hoće li koalicija HSP-a i Neovisnih za Hrvatsku kao dokazanih političkih suparnika Andreja Plenkovića naštetiti mogućem dogovoru HSP-a i HDZ-a na lokalnoj razini. Ukoliko Starčević ostane jedini kandidat iz Like za EU parlament, može se vrlo lako očekivati da lista HSP i NZH odnese pobjedu u Ličko-senjskoj županiji.

L.O.