Starčevićevi vijećnici bi ukinuli popularni Grocks; HDZ: “Nećemo to dopustiti!”

5

Ovogodišnja Gospićka rock scena koja se održava jedanaestu godinu za redom mogla bi biti posljednja. Ova kulturna priredba koja okuplja rock scenu i mlade smeta aktualnoj vlasti, točnije vijećniku Ivanu Nekiću koji je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća sasuo rafalnu paljbu na Grocks. Zašto Gospićka rock scena smeta vladajućima? Možda jer se u atriju KIC-a okupljaju rokeri (i poneki panker). Činjenica je da Gospić polako gubi sve, sjetimo se samo siromašne proslave Dana grada.

Vijećnik Nekić smatra da je GROKS (Gospićka rock scena), nepotreban Gospiću i da bi ga trebalo ugasiti. Tako ljudima koji prate GROCKS Nekić poručuje da grad plati karte, pa da takve koncerte posjete u nekom drugom gradu!!!

Otputujmo svi, očito smetamo gradonačelniku i njegovim poslušnim vijećnicima. Je li to gradonačelnikov put prema urbanijem Gospiću?

Na ovu provokaciju vijećnika Nekića odgovor je bio brz. HDZ-ova vijećnica Jadranka Pejnović je jasno poručila “nećemo to dopustiti”. Pejnović je istaknula kako je Grocks  tradicionalno ljetno okupljalište ljubitelja urbane i rock glazbe, ali i mjesto gdje se mladi gospićki bendovi prezentiraju “Ovo je izvrstan projekt, dobar za naš grad i iza njega čvrsto stojimo” kazala je.

L.O.