Stigle prve potpore za poljoprivrednike LAG-a LIKA

Lokalna akcijska grupa (LAG) Lika u kratkom je vremenu pokrenuo više zapaženih projekata, a sve s ciljem oživljavanja gospodarstva na ovim prostorima. Kako nas je danas izvijestio direktor Tomislav Kovačević urodile su plodom neke od aktivnosti čiji je cilj bio dodjela potpora u poljoprivredi.

Tomislav Kovačević
Tomislav Kovačević

– Kako smo nedavno objavili na našoj facebook stranici, Agencija za plaćanje donijela je prve tri odluke o dodjeli potpora iz Programa ruralnog razvoja, podmjera 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva«, operacije 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“. Jedan od trojice dobitnika je s područja LAG-a LIKA, OPG Fumić Goran iz Brinja kojem je odobreno 69.543 kn za ulaganje u nabavu prikolice za stajnjak. Danas je objavljeno nekoliko novih dobitnika potpora od kojih je dvoje ponovo iz našeg LAG-a, a to su OPG Dragaš Saša iz Udbine 194.639 kn, te OPG Sertić Mara iz Brinja 125.646 kn, ističe direktor Tomislav Kovačević.

Nastavak ispod oglasa

Inače je Program ruralnog razvoja osmišljen kako bi putem sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, te dijelom iz sredstava proračuna RH, korisnici u ruralnim prostorima Republike Hrvatske ojačali svoje kapacitete, povećali konkurentnost proizvodnje te osigurali stabilan i ugodan život u nedovoljno razvijenim ruralnim prostorima. Kako su već u provom natječaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva LAG-a Lika dobila značajna sredstva potpore, za očekivati je da će u idućim natječajima biti još veći interes poljoprivrednika i OPG-a za potpore iz Programa ruralnog razvoja.

H. J.