Stiže nam snijeg i zahlađenje!

0
Foto: Hrvoje Jurković

Iako je iza nas već dvadeset dana središnjeg mjeseca klimatološke zime, pravu zimu Hrvatska još nije osjetila. Nakon rekordno toplih dana, ovaj tjedan ipak donosi snježne oborine.

Danas se u Hrvatskoj očekuje hladnije vrijeme s povremenom kišom i temperaturama zraka između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva. U srijedu nas očekuje stabilnije vrijeme s još ponegdje slabom kišom u Slavoniji. Kraća sunčana razdoblja moguća su u sjeverozapadnim dijelovima, piše Crometeo.

Oglas

Četvrtak donosi manje zahladnjenje s temperaturama između 4 i 9 Celzijevih stupnjeva. U noći na petak kiša će u gorju prijeći u snijeg. U petak su moguće povremene oborine s mogućnošću snijega u Gorskom kotaru i Lici. Susnježice i snijega može biti i u nizinama središnje Hrvatske. Temperature će se još malo spustiti, na oko 5 ili 6 Celzijevih stupnjeva, a u gorju i ispod nule.

Vikend nam donosi veće zahladnjenje primjerenije zimi. U većini krajeva očekujemo snježne oborine, a u nizinama je moguće formiranje snježnog pokrivača. Vikend donosi i jutarnje minuse, a dnevna temperatura trebala bi biti u minusu.

lzm7.png (392×348)

46kr.png (397×355)

L.O./Crometeo