Stjepan Ćaćić :”Potpuno mi je jasno zbog čega HNS ima loš rejting u anketama”

2

Reagiranje Stjepana Ćaćića na objavu PR Ureda HNS-a. 

Na portalima Ličko-senjske županije,a možda i na širem prostoru objavljeno je priopćenje za javnost PR Ureda u Središnjem uredu HNS-a, nakon kojeg mi je postalo potpuno jasno zbog čega HNS ima ovakav loš rejting u anketama.
U priopćenju se navodi da je raspušten ličko-senjski HNS, a svakome tko se barem malo razumije u politiku je jasno da je raspušteno Predsjedništvo HNS-a u Ličko-senjskoj županiji. To dokazuje da PR Ured ne razumije odluke vlastitog Predsjedništva. Istina je, da sam predlagao da u svojstvu predsjednika ŽO HNS-a LSŽ podnesem ostavku zbog sukoba sa pojedinim dužnosnicima HNS-a,te da bez velikih potresa nastavimo daljnji rad svatko na svom putu i sukladno svojim željama. Međutim, željelo se omalovažiti i osramotiti svih devet članova Predsjedništva ŽO HNS-a i svih jedanaest predsjednika Podružnica HNS-a u Ličko-senjskoj županiji jer su jednoglasno podržali rad Predsjedništva ŽO HNS-a LSŽ.
U priopćenju se navodi da sam kao predsjednik ŽO HNS-a jedini i isključivo odgovoran što je HNS imao svega 316 članova, a istina je slijedeća:
1. HNS sam preuzeo sa 249 članova, i četiri Podružnice HNS-a (Senj,Brinje,Otočac i Perušić);

2. U trenutku razrješenja i nikad obrazloženog razrješenja Predsjedništva ŽO HNS-a LSŽ povećali smo članstvo za nekoliko desetaka puta, (koje je umanjeno i rast zaustavljen zbog nerazumnih odluka

Predsjedništva HNS-a),a imali smo jedanaest (11) organiziranih Podružnica HNS-a. Usput nisam znao da je u Predsjedništvu bio samo predsjednik Stjepan Ćaćić, jer je onda trebalo samo njega smijeniti.
Također se priopćava da smo HNS napustili ja i jedan član HNS-a iz Brinja. Žao mi je što čak ni članove moje uže obitelji niste uspjeli evidentirati,a potpuno razumijem da se ne uspijevaju obraditi brojni zahtjevi za ispisom iz članstva. Međutim, vjerojatno nikome od nas nije u interesu da prebrojavamo koliko je članova HNS-a prešlo u NSR, već valjda brojimo vlastiti broj članova bez obzira na dosadašnje članstvo sa željom da osvojimo naklonost birača za naš program.
Na kraju moram istaći zadovoljstvo što je reagiranje objavio PR ured HNS-a,a izraziti čuđenje da reagiranje ne objavljuje glasnogovornica lokalnog rukovodstva.
Možda bismo mogli objaviti snimke razgovora bivših članova HNS-a koje su nazvali dužnosnici HNS-a da se vidi „ljepota političkog djelovanja“, jer su u cilju zaštite od pritiska i prijetnji politički moćnih ljudi snimali vlastiti razgovor.
Očekujemo da će se uskoro javnost zabavljati sa drugim izmišljotinama u cilju diskreditiranja određenih osoba, ali upozoravamo da je prijateljstvo iznad svega i da pojedinci neće proći svojim pokušajima da „razvale“ takva prijateljstva, kao što su uspjeli sa „razvaljivanjem“ vlastite stranke u vlastitom interesu, jer da nije tako od narodnjaka ne bi nastali laburisti i reformisti već bi danas imali izuzetno respektabilnu stranku.

Na lokalnom nivou moram primijetiti da se jedan lokalni portal kojeg ne želim reklamirati dnevno barem jednom sjeti objaviti tekst o meni, strastveno objavljuje laži i neistine ničim izazvan pa tako dokazuje i piše o broju članova HNS-a koji su prešli u reformiste,kao da je to bitno, izuzev ukoliko nema narudžbi za takvim tekstovima.
Imajući u vidu da sam osposobljen za zvanje medijskog menadžera, moram upozoriti da je loša reklama, također dobra reklama. U ovom trenutku ne mogu platiti usluge reklamiranja, ali ću se potruditi da ne ostane nepodmirenih dugovanja ako uopće dođem na red poslije tekstova toga portala .

Uvjeren sam da ćete u cilju objektivnog informiranja javnosti objaviti ovo reagiranje, jer cijenjeno čitateljstvo treba čuti obje strane pa neka prosuđuje ispravnost i objektivnost informacije.

S poštovanjem,

Županijski vijećnik:
Stjepan Ćaćić