Stjepan Kostelac dobio i GV Otočca

36

U Otočcu je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Otočca koju je otvorila Marijana Bašić iz Ureda Državne Uprave u Ličko senjskoj županiji. Izabrana je mandatna komisija u sastavu  Suzana Bižanović predsjednica, članovi Milan Tomaić i Davor Atalić. Nakon izabira mandatne komisije a potom i podnošenja izvješća komisije, glasovanjem je izabran Odbor za izbor i imenovanja u sastavu: predsjednik Josip Grčević, zamjenica Tanja Gavrić,  Suzana Bižanović, Kristijan Bakarić, Tamara Krznarić.

Predsjedanje sjednicom preuzeo je Milan Jurković kao nositelj liste koja je na izborima osvojila najviše mandata(HDZ,HSS,HSP AS,HSU,HSS). Javnim je glasovanjem za predsjednika Gradskog vijeća Otočca izabran Slaven Prpić (koalicijaska lista HDZ,HSS,HSP AS,HSU,) koji je dobio 9 glasova od 16 mogućih. Također, javnim glasovanjem za zamjenike predsjednika Gradskog vijeća Otočca sa 9 glasova za izabrani su Jelena Janjatović (predstavnica srp. nac. manjine izabrana sa koalicijskeliste HDZ,HSS,HSU,HSP AS, HSU) i  Josip Grčević (kand.lista grupe birača Stjepana Kostelca) . Za primjetiti je da su se listi kand. grupe birača Stjepana Kostelca priklonili Slaven Prpić, Jelena Janjatović, Milan Tomaić (SDP), Tamara Krznarić (SDP) i Kristijan Bakarić(HSP).

Gradsko vijeće Otočca u novom sazivu čine:

Davor Atalić, Suzana Bižanović, Tanja Gavrić, Josip Grčević (kand.lista grupe birača Stjepana Kostelca), Slaven Prpić(koalicijska lista HDZ,HSS,HSP AS,HSU),Tamara Krznarić (SDP), Milan Tomaić(SDP), Jelena Janjatović predstavnica srp.nac.manjine izabrana sa koalicijskeliste HDZ,HSS,HSU,HSP AS), Kristijan Bakarić(HSP), Slavka Bogdanić(HDZ), Milan Jurković(HDZ), Ivan Miletić(HDZ), Hrvoje Prpić(HDZ), Ivana Prpić(HDZ),Ante Vučić(HDZ), Ante Pervan (HSU).

         

Slaven Prpić
Slaven Prpić

       „ zahvaljujem svim vijećnicima na ukazanom povjerenju, zajedno sa svojim podpredsjednicima radit ću sve u interesu Grada Otočca. Imali smo prigodu da čujemo podatke koje je iznesao gradonačelnik Stjepan Kostelac o stanju Grada Otočca sa minusom od 20.8 milijuna kuna te pozivam sve vijećnike na posoao koji nas očekuje kako bi što prije izašli iz tog duga“ – kazao je novoizabrani predsj GV Otočca Slaven Prpić.

Potpredsjednik GV Otočca  Josip Grčević – Šerif zahvalio je na povjerenju te daće svaki diokoji bude stavljenpred njega odraditi časno i pošteno, u skladu sa zakonom i sa dobrim običajima, dok je Jelena Janjatović zahvalila svima na ikazanom povjerenju.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac zahvalio je gradskim vjećnicima koji su glasali za njegovu opciju i dali povjerenjenjima i njihovim vijećnicima.

          „ Očekivali smo da će kod vijećnika prevladati razum, i da će podržati našu opciju. Devet je vijećnika stalo uz moju listu, i to su uglavnom sve mlađi ljudi s kojima želimo formirati tim  koji ćemo uključiti u sve sfere života Grada te od njih napraviti kvalitetne ljude koji bi mogli u budućnosti  voditi naš grad. “ – rekao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.

Dražen Prša