STOP divljanju mojom ulicom !!!

7

Svi smo mi u mladosti imali svoje nestašluke, nepodopštine, hirove i „neprimjerena“ ponašanja, no današnji način iskazivanja „osobnosti“ ili neke druge vrste isticanja u društvu na neprimjeren, opasan i uzbunjujući način od strane određene populacije mladih stanovnika Otočca, na noge je dignuo stanovnike otočke ulice Luka, koji su potpisivanjem peticije iskazali revolt i odlučili glasno reći STOP DIVLJANJU MOJOM ULICOM.

Kako nisu mogli iznaći rješenje učestalim divljanjima mladih na motorima, automobilima i quadovima, Lučani su se sa potpisima peticije obratili medijima a potom i Vijeću za prevenciju grada Otočca tražeći da se poduzmu hitne mjere kako bi se stalo na kraj divljanjima u toj ulici. Određeni rezultati u sprečavanju ovakve vrste ponašanja određene skupine mladih ljudi, koji na sebi svojstven način ulicu Luka koriste, većinom pod okriljem noći, kao poligon i pistu za turiranje, cestu za iskazivanje moći svojih motora, iskazani su većom paskom policijskih službenika PP Otočac, no da bi se mir vratio u ovu otočku, nadasve mirnu i spokojnu ulicu, reagirale su i gradske institucije.

Oglas

Gradonačelnik Otočca Mario Barković kao predsjednik Vijeća za prevenciju sazvao je za ponedjeljak (30.07.2012.) izvanrednu sjednicu Vijeća za prevenciju na kojoj će se sagledati stanje problema vezano za peticiju stanovnika ul. Luka te pokušati iznaći rješenje za stvorene probleme.

Iako će mnogi na prvi mah, odmahnuti rukom čitajući ovaj tekst i reći „mladost je mladost“, pustite mlade da uživaju, osim nemirnih noći, buke i svega onoga što nose divljanja nabrijanih makina, treba se zapitati a što kad netko u ovoj bjesomučnoj vožnji pogine ili nekoga od slučajnih prolaznika napravi invalidom…???? Na Vijeću za prevenciju u ponedjeljak je da spriječi sa zakonom predviđenim mjerama neprimjerena i opasna ponašanja skupine „nabrijanih mladića“.

 

Dražen Prša