Stop progonu hrvatskih branitelja

1

Prosvjed hrvatskih branitelja pod nazivom “Stop progonu hrvatskih branitelja” održat će se danas 26.veljače 2011. u 13,00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja 1990-1996″ na kojem, kako se najavljuje, sudjelovati će i predstavnici hrvatskih radnika, seljaka, ribara, dok će sedamnaest stradalničkih i braniteljskih udruga danas u 11,00 sati početi radni sastanak u Policijskoj akademiji.

Organizator prosvjeda, Udruga hrvatskih branitelja “1990-1996”, naglašava u svom letku da je “prosvjed izraz javnog nezadovoljstva jalovom politikom vlade Republike Hrvatske i državnog odvjetništva prema vrednotama proizašlih iz Domovinskog rata, kao i općim gospodarskim i socijalnim stanjem u koje je dovedena država”.

Oglas

Na skupu će, kako se najavljuje, govoriti predstavnici hrvatskih branitelja kao što su Petar Janjić Tromblon, umirovljeni general Željko Sačić, Ilija Ačkar, Renato Šelj, a na tom prosvjedu bi, prema najavama, brojnim braniteljima trebao bi se obratiti i Marko Perković – Thompson.

Braniteljske udruge podijeljene su oko današnjeg održavanja prosvjeda i izražavaju žaljenje zbog podjele suboraca u dva klana, a sve radi dnevnopolitičke igre oko pridobivanja braniteljske populacije, smatraju u Udruzi Posebne jedinice policije Sokolovi 1991 – iz Otočca. “Današnji prosvjedi i podjela branitelja na naše i njihove šteti jedino i isključivo braniteljima”, ističu u toj udruzi i pozivaju suborce da se izdignu iznad politike i igara svih političkih opcija.
Svojim članovima savjetuju da se ne opredjeljuju ni za jednu stranu te osuđuju svako pozivanje na oružje. “Mi smo svi uzeli oružje kada je trebalo. Danas nam nije potrebno oružje, danas nam je potrebna mudrost i znanje”, ističu u Udruzi Posebne jedinice policije Sokolovi 1991. Sinac – Otočac .

Kako doznajemo iz Otočca za Zagreb krenulo je više desetaka osobnih automobila te jedan autobus. Branitelji sa sobom su ponijeli samo hrvatski stijeg – zastave bez bilo kakvih transparenata.

/ bib /