Strani policijski službenici i kolegice iz PU ličko-senjske savjetovali turiste

0

Kako bi turisti povećali svoju sigurnost i sigurnost svoje imovine danas je u Nacionalnom parku Plitvička jezera bio postavljen info punkt.

Na info punktu su policijske službenice Policijske uprave ličko-senjske s kolegama iz Ukrajine, NR Kine i Slovenije savjetovali turiste kako se uz mjere samozaštite zaštiti da ne postanu žrtve kaznenih djela imovinskog kriminaliteta kao što su drske krađe, krađe, teške krađe provaljivanjem, razbojništva i drugo. 

U ovoj aktivnosti policijskim službenicima pridružili su se i djelatnici Nacionalnog parka Plitvička jezera i direktorica Turističke zajednice Općine Plitvička Jezera, a sve s ciljem podizanja razine subjektivnog osjećaja sigurnosti stranih i domaćih gostiju.

Brojni posjetitelji bili su oduševljeni što komunikaciju s policijom u Hrvatskoj mogu ostvariti s policajcem svoje matične zemlje, odnosno na jeziku svog govornog područja te su vrlo pozitivno ocijenili rad stranih policijskih službenika, ali i ovakav način preventivnog rada policije. Dane savjete turisti su saslušali sa zanimanjem, a kako bi i ostatak turističke sezone bio na zadovoljavajućem sigurnosnom nivou, policijski službenici nastavit će s provođenjem ovakvih preventivnih info punktova i u narednom razdoblju.

PULS/L.O.