Suglasje HDZ-a, SDP-a, HNS-a, Pantovčaka i Banskih dvora: Žurno zaustaviti Željka Sačića!

U povodu haške presude generalima Vlada i predsjednik Republike, HDZ i SDP suglasili su se kako prosvjedi nikome ne trebaju u času kad Hrvatska završava pregovore s EU i kako je genaral Željko Sačić “elementarna nepogoda” za strateške ciljeve HDZ-a, SDP-a i HNS-a.

Nastavak ispod oglasa

Uoči i nakon izricanja haške presude trojici hrvatskih generala, na čelu s Antom Gotovinom, najmanje jedna stvar čini se neprijepornom za Vladu RH, predsjednika Josipovića, vladajući HDZ i oporbenu “kukuriku koaliciju”.

Iz više izvora, naime, dolaze informacije kako su predsjednica Vlade Jadranka Kosor, predsjednik Republike Ivo Josipović, te čelnici oporbe Zoran Milanović i Vesna Pusić postigli punu suglasnost oko slijeda poteza na unutarnjoj i vanjskopolitičkoj sceni, nakon drakonske presude Haškog suda, koji je operaciju Oluja okarakterizirao kao udruženi zločinački pothvat, na čijem su čelu bili najviši dužnosnici Republike Hrvatske.

– Između dva brda postoji o tom pitanju apsolutno suglasje, pisao je zagrebački Globus još prošlog tjedna.

– I jedni i drugi spremni su da se ide u “fight”, u pravnome smislu, kako bi se na višoj sudskoj instanciji takva presuda osporila, poruke su koje se mogu isčitati iz izjava najviših državnih dužnosnika.

Istovremeno, najviši hrvatski dužnosnici postigli su visoki stupanj suglasja i o političkom stanju u zemlji. Dobro obavješteni izvori, naime, tvrde da se vodstva HDZ-a i SDP-a najviše pribojavaju prosvjednih okupljanja. Pravdajući to pitanjem reitinga Hrvatske u svijetu i usporavanjem puta prema EU, vladajuće hrvatske elite po svaku cijenu žele onemogućiti masovne prosvjede, koji su prema mišljenju vodećih hrvatskih političara velika opasnost za HDZ, SDP i HNS, tvrdi naš izvor blizak vladajućim strukturama.

Kao najveće opasnost za vladajuče strukture detektiran je general Željko Sačić, koga če SDP, HDZ i HNS u narednom razdoblju pokušati zaustaviti nizom poteza iz domene specijalnog rata, a sve s ciljem pokušaja onemogućavanja daljeg održavanja prosvjednih skupova, poput onog koji je pod geslom “ZA DOMOVINU” održao prošle subote u Zagrebu.

– Upravo iz ovih pobuda iz “naftalina” se vade različiti likovi koji putem medija pokušavaju  diskreditirati Sačića, tvrdi naš izvor, naglašavajući kako je najnoviji slučaj pokušaja Sačićeve diskreditacije izveden u režiji jednog odvjetnika i jednog haškog krivokletnika, kome je Haški sud platio kompletne troškove obrane.

R. Horvat