Susreti djece hrvatskih branitelja

0
Susreti djece hrvatskih branitelja provode se već devetu godinu kao niz radionica i igraonica za djecu branitelja osnovnoškolskog uzrasta sa svrhom upoznavanja djece i stvaranja trajnih kontakata među djecom kojoj je zajednička stvarnost da su njihove majke i očevi branili stvorili njihovu domovinu, domovinu u kojoj žive. Na susretima će upoznati kako tu domovinu voljeti i graditi te cijeniti ono što su njihovi roditelji stvorili ali i naučiti cijeniti i poštivati jedni druge kroz upoznavanje i druženje. Ovi susreti održavaju se tradicionalno već tri godine, a želja nam je da se ova tradicija nastavi jer kod djece bude osjećaj za stvaranje i za pozitivne ciljeve u životu te im pomažu izaći na ispravan put, suprotan od puta prema drogi i alkoholu svjesni činjenice da ti poroci vrebaju na njih na svakom koraku.

Cilj:

Cilj susreta je da odgajamo djecu tako da zavole Domovinu upoznavanjem njezinih ljepota, znamenitosti, jedinstvenosti i osebujnosti, ali da shvate kako je sve to njihovo blago koje mogu dopunjavati stvaralaštvom svojih ruku i uma, i da su u svakom slučaju obvezatni to čuvati i sačuvano predati u nasljeđe potomcima. Svaki je naraštaj prolazni posjednik domovine koja je jedina vječna mati svim naraštajima.
Datum održavanja:
2010-06-22
Mjesto:
Slatina, Bilje, Delnice, Knin

Sudionici:

1. regija: 22.06.2010., Slatina
–    Virovitičko-podravska
– Bjelovarsko-bilogorska
– Koprivničko-križevačka
– Međimurska
–    Varaždinska
–    Sisačko-moslavačka
2. regija: 24.06.2010., Bilje
– Osječko-baranjska
– Vukovarsko-srijemska
– Brodsko-posavska
– Požeško-slavonska

3. regija: 26.06.20105., Delnice
– Grad Zagreb
– Zagrebačka županija
– Krapinsko-zagorska županija
– Karlovačka županija
–    Primorsko-goranska županija
–    Istarska županija

Oglas

4. regija: 28.06.2010., Knin
– Ličko-senjska županija
– Zadarska županija
– Šibensko-kninska županija
– Splitsko-dalmatinska županija
– Dubrovačko-neretvanska županija

Susreti će se odvijati na u dvije faze, prva faza su izlučna natjecanja sa svih županija u kojima će sudjelovati djeca svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a druga faza su završni susret na kojem će se natjecati djeca – pobjednici županijskih susreta.
Izlučna natjecanja odvijaju se u lipnju, u prvom tjednu nakon završetka školske godine, a završno natjecanje krajem kolovoza na kojem će sudjelovati najbolje plasirane ekipe i pojedinciizlučnih natjecanja.
Pokrovitelji:
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti – Općina Bilje –
Osječko-baranjska županija – Grad Knin –
Šibensko-kninska županija – Grad Delnice –
Primorsko-goranska županija – Ministarstvo obrane Republike Hrvatske –
BOJNA ZA SPECIJALNA DJELOVANJA –

Felix